Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Lingvistik A

  • Antal högskolepoäng 30 hp
  • Nivå Grundnivå
  • Starttid Hösttermin 2021

Om kursen

Vi använder språket varje dag, men hur fungerar det egentligen? Lingvistiken är vetenskapen om människans språk och tal. Kursen Lingvistik A ger dig grunden för att gå vidare inom lingvistik, språkstudier eller andra studier där kunskap om språk och tal behövs. Den består av fyra moment om vardera 7,5 hp: Språklig kommunikation, Språket, individen och samhället, Språklig struktur och Världens språk.

Varje moment läses på halvfart under en halv termin. Av de parallella momenten är ett campusförlagt och ett nätbaserat. Tillgång till dator med nätuppkoppling krävs alltså för fullgörande av kursen. För information om tekniska krav på datorutrustning och nätuppkoppling, se ’Tekniska krav för nätkurser’ på www.sprak.umu.se/student/dokument.

Anmälan och behörighet

Lingvistik A, 30 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Hösttermin 2021 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

30 augusti 2021

Slutar

16 januari 2022

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Dagtid, 100%

Behörighetskrav

Engelska B/Engelska 6 (områdesbehörighet A2 med undantag), eller motsvarande

Urval

Betyg-Högskoleprov-Högskolepoäng

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 46 500 kr. Total studieavgift: 46 500 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-17511

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 15 april 2021. Du kan inte längre anmäla dig.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)