Kursen behandlar miljö- och hälsoskyddsrelaterade aspekter inom livsmedelsförsörjning och livsmedelssäkerhet. En hållbar livsmedelsförsörjning med effektiv resursanvändning utifrån ett hållbarhets- och säkerhetsperspektiv belyses och diskuteras. Myndigheters roll i den offentliga kontrollen och företagens roll i den egna kontrollen behandlas. Arbetsmetod för att identifiera, värdera och förebygga hälsofaror i livsmedelshanteringen. Vidare studeras hälsofaror förknippade med dricksvatten och dricksvattenproduktion från råvara till brukare samt metoder för en säker dricksvattenförsörjning. Genom hela kursen ingår livsmedelslagstiftning inom både nationell rätt och EU-rätt som en central del.
Univ: Kurserna Hälsoeffekter och Metodik i miljö- och hälsoskyddsarbete eller motsvarande kunskaper.
Urval
Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp)
Sökande inom vissa program vid Umeå universitet har platsgaranti till denna kurs. Antalet platser för fristående kurs kan därför bli begränsat.
Studieavgift
Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz.
Anmälningsavgift: 900 kr.
Studieavgift, första inbetalningen: 35 700 kr.
Total studieavgift: 35 700 kr.
Anmälnings- och studieavgifter
Anmälningskod
UMU-59112
Anmälan
Sista anmälningsdag var den
15 oktober 2021.
Du kan göra en sen anmälan
via Antagning.se.