"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Ljud i industridesign

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp

Om kursen

Kursen omfattar fördjupade studier kring skapandet och design av ljud i kombination med formstudier och produktinteraktion och består av följande moment:

1. Experiment med ljud, bildspråk och interaktion (3 hp)

Momentet består av korta kreativa övningar där studenterna genom grupparbete praktisk utforskar sambanden mellan ljud, bild och interaktion och möjligheterna att kombinera och använda ljud tillsammans med design. Studenterna introduceras samtidigt till arbetsmetoder för att definiera en ljuddesign, relevanta hårdvaror för inspelning och programvaror för att bearbeta ljud.

2. Projektarbete (4.5 hp)

Momentet omfattar ett kreativt projekt där studenter genom grupparbete analyserar potentialen att skapa en ny industridesignlösning där ljuddesign, form och interaktion kombineras. Resultaten presenteras med två- och tredimensionellt material och tillhörande ljuddemonstrationer.

Anmälan och behörighet

Den här kursen innehåller tillfällen som är en del av ett program på Umeå universitet. Du kan bara söka kursen om du går det programmet. Information om ansökningstider och vad som gäller för dig får du från din institution.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktpersoner för kursen är:
Exchange studies, International contact person, Designhögskolan