Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 20 januari 2021)

printicon

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Magisteruppsats i Pedagogisk yrkesverksamhet

Jag som skriver detta heter Per Kristmansson och är kursansvarig för denna kurs som ges vid Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap (TUV). Här hittar du information om vad du behöver göra för att kunna börja kursen. Jag vill hälsa dig varmt välkommen och ser fram emot att träffa dig till hösten vid kursstarten den 3 september.

Så här börjar du

Om kursen

 • Kursens innehåll

  Kursen består av självständigt uppsatsskrivande vilket innebär en fördjupning och aktivt kunskapssökande inom det valda undersökningsområdet. I kursplanen kan du bland annat se mer om kursens innehåll, mål och litteratur.

  Fäll ihop
 • Kursens upplägg

  Kursen genomförs på halvfart under höstterminen 2018, på distans med tre obligatoriska träffar vid Campus i Umeå. De tre obligatoriska träffarna i Umeå innehåller bland annat introduktion, föreläsningar och examinationer:

  Träff 1
  Måndag 3 sep. 09:00-16:00 lokal: N335 (i Naturvetarhuset, plan 3).
  Tisdag 4 sep. 08:30-ca16:00 lokal: N335 (i Naturvetarhuset, plan 3).

  Träff 2
  Måndag 22 okt. kl. 09:00-16:00 (Mittseminarium) lokal: meddelas senare.

  Träff 3
  Fredag 11 jan kl. 09:00-16:00 (Slutseminarium) lokal: meddelas senare.

  All kommunikation i kursen kommer att ske via lärplattformen Cambro.

  Fäll ihop
 • Inför kursstart

  Innan den första träffen behöver jag få uppgift om ditt ämnesval för din magisteruppsats. Detta hjälper mig när handledare ska utses. Maila alltså till per.kristmansson@umu.se preliminär titel eller kort beskrivning av vad din planerade magisteruppsats kommer att handla om, gärna så snart som möjligt.

  Till den första Campusträffen ska du ha förberett dig genom att göra tre saker:

  1. Du ska ha läst Englund, T. (2006) The discourse on equivalence in Swedish education policy. Journal of Education Policy, 20:1, 39-57, samt Erixon Arreman, I. (2005) Research as power and knowledge: struggles over research in teacher education, Journal of Education for Teaching: International research and pedagogy, 31:3, 215-235. Dessa ligger i Cambro.

  2. Du ska också läsa en text som finns i Cambro som vi kallar pentagonen. En undersöknings vetenskapliga grund består av fem hörnstenar som ska finnas med och hänga ihop för att resultatet ska bli bra. Detta utgör början av den röda tråden som ska löpa genom hela uppsatsen. Pentagonen handlar om hur man återfinner hörnstenarna och hur de sitter ihop. Den uppgift som hör till detta återfinns i Cambro, under träff 1. Ni kommer att ha ett seminarium under måndagen den 3 sep där ni diskuterar detta i grupp.

  3. Måndag den 3 sep kommer ni också att få utbildning i litteratursökning på UB (universitetsbiblioteket) av Helen Hed. Till dess har du också i uppgift att fundera över vilka sökord som kan vara relevanta för ditt arbete. Med egna ord och med hjälp av kurslitteraturen ska du beskriva ditt valda uppsatsämne på maximalt en halv A4 (Times New Roman, 12 punkter och enkelt radavstånd). I texten ska du markera de ord som du tror eller vet kan fungera som ämnesord. Översätt också de ord du tycker ska vara sökord till engelska alternativt ta reda på vilka de motsvarande termerna kan vara på engelska. Fyll också i dokumentet Sökformulär som finns i Cambro. Texten och formuläret ska läggas in i forum i Cambro senast fredag den 31 augusti.

  Ett detaljerat schema för den första träffen och en studiehandledning kommer att finnas i Cambro i god tid innan kursstart.

  Frågor av administrativ karaktär kan du ställa till vår studieadministratör Christina Westergren, du når henne via kontaktformuläret längst ner på den här sidan.

  Återigen varmt välkommen till kursen!
  Med vänlig hälsning
  Per Kristmansson

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Med anledning av Covid-19. Vi ställer inte in. Vi ställer om.

  Så kul att du sökt till oss, och vi ser framemot att ses! Det är annorlunda tider och vi är mitt i en pandemi där vi håller avstånd och visar hänsyn till varandra. Det är fortfarande så att utbildningar som hålls på campus kan komma att påverkas på olika sätt. Till exempel kan vissa delar av undervisningen ske på distans, så att vi inte samlas alla på campus samtidigt.

  Bästa stället att hålla sig uppdaterad om vad som händer och hur dina studier kan komma att påverkas är på Studentwebben. Där hittar du också råd, tips och verktyg för studier och samarbete på distans. Sidorna uppdateras löpande, så fort det kommer nya regler eller rekommendationer.

  Förändringar på grund av Covid-19

  Fäll ihop
 • Välkommen ny student på Umeå universitet

  Det du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe på webben. Kommer jag trivas? Kommer jag hitta någonstans att bo? Få nya vänner? Vi kanske inte kan ge dig alla svar, men visar dig var du hittar information. Välkommen!

  Ny student på Umeå universitet

  Fäll ihop
 • Introduktionsföreläsningar – ny på universitetet

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att hålla reda på. Välkommen till våra digitala introduktionsföreläsningar 13-15 januari, så guidar vi dig genom studiestarten. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – så funkar det
  • Varför finns studentkåren?
  • Studera med funktionsnedsättning
  • IT-tjänster för studenter
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Prestera och vara – hur hittar jag balans
  Fäll ihop
 • Aktivera ditt Umu-id!

  Som student kommer du att behöva ett Umu-id (ditt användarkonto) för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  Om du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Jag vill veta mer om Umu-id och hur jag aktiverar det.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att aktivera ditt konto eller logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det. Så här gör du för att ansöka om ditt Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Välkomstmässa

  Save the date! Digital välkomstmässa – ett perfekt tillfälle för dig att få koll på vad universitetet och Umeå kan erbjuda.

  Mässan startar kl 12 med en rejäl kick-off på huvudscenen. Därefter tar mässan vid. Där i vimlet kan du läsa om de utställande organisationerna och besöka mässmontrar virtuellt. Under tiden kommer det att finns representanter från organisationerna på plats i den virtuella värld mässan befinner sig i.

  När: Fredag 29 januari 2021
  Tid: Klockan 12.00 - 16:00

  Här håller du koll på Välkomstmässan. På sajten hittar du även studentföreningar, kårknutna föreningar och externa ideella föreningar. Föreningar som verkar i Umeå och på campus. Webben är ny och växer från vecka till vecka.

  Fäll ihop
 • Mottagningen

  Studielivet är mycket mer än bara studier! Studentkårerna arrangerar till studiestarten en mottagning för att välkomna alla nya studenter på Umeå universitet.

  Du som väljer att vara med får vänner för livet, känna hur studentlivet fungerar och lära dig studentikosa ord och sånger. För visst vill du också få ut det mesta av din studietid i Umeå du med?

  När: Mottagningen börjar den 13 januari och slutar den 29 januari. 

  Här håller du koll på och går med i mottagningen

  Fäll ihop
 • Gå med i en studentkår

  Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär och om du skulle uppleva problem med din utbildning, kan du få hjälp. Ta chansen att vara med och bestämma.

  Det är inte bara dina rättigheter kårerna bevakar. Som medlem i en studentkår är du också med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Kanske ordna bio, konserter eller föreläsningar?

  Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns som du ser fortfarande många fina anledningar att vara med.

  På Umeå universitet har vi tre studentkårer

  Här hittar du svar på några vanliga frågor om vad som är grejen med kåren.

   

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Med anledning av Covid-19 är det viktigt att vi inte är för många personer i lokalen samtidigt. Därför vill vi helst att du i första hand mejlar, ringer eller chattar med oss.

  Infocenter ger svar, hjälp och vägledning

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)