Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 26 februari 2021)
Engelskt namn: Meals and eating in history 1 - Food, beverages and hospitality
Denna kursplan gäller: 2017-09-25 och tillsvidare
Kurskod: 2MR064
Högskolepoäng: 7,5
Utbildningsnivå: Avancerad nivå
Huvudområden och successiv fördjupning:
Måltids- och restaurangvetenskap: Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav
Betygsskala: För denna kurs ges betygen VG Väl godkänd, G Godkänd, U Underkänd
Ansvarig institution: Institutionen för kost- och måltidsvetenskap
Beslutad av: Föreståndaren, 2017-09-27
Bottéro Jean
The oldest cuisine in the world : cooking in Mesopotamia
Chicago : University of Chicago Press : 2004. : 133 s. :
ISBN: 0-226-06735-1
Obligatorisk
Se bibliotekets söktjänst
McGovern Patrick E.
Ancient wine : the search for the origins of viniculture
Princeton : Princeton University Press : 2003. : xi, 365 s., [8] pl.-s. i färg :
ISBN: 0-691-07080-6-
Obligatorisk
Se bibliotekets söktjänst
Läsanvisning: Kap 1-4, s 1-84, kap 5-7, s. 85-206
McGovern Patrick E.
Uncorking the past : the quest for wine, beer, and other alcoholic beverages
Berkeley, Calif. : University of California Press : 2009 : xv, 330 p., [8] p. of plates :
ISBN: 0520253795
Obligatorisk
Se bibliotekets söktjänst
Läsanvisning: Kap. 1-4
Alcock Joan P.
Food in the ancient world
Westport, Conn. : Greenwood Press : 2006. : xxxii, 276 s. :
ISBN: 0313330034
Obligatorisk
Se bibliotekets söktjänst
Läsanvisning: Kap 1 s. 1-20, kap 2, s.31-102, kap 3, s.103-123, kap 4, s. 136-149
Food in the ancient world
Wilkins John, Hill Shaun
Malden, MA : Blackwell Pub. : 2006 : 300 s. :
http://www.loc.gov/catdir/toc/ecip0513/2005013069.html
ISBN: 978-063-123-550-7
Obligatorisk
Se bibliotekets söktjänst
Läsanvisning: Kap 1-6
Unwin Tim
Wine and the vine : an historical geography of viticulture and the wine trade
London : Routledge : 1991 : 409 s. :
ISBN: 0-415-03120-6
Obligatorisk
Se bibliotekets söktjänst
Artiklar tillkommer
Bottéro Jean
The oldest cuisine in the world : cooking in Mesopotamia
Chicago : University of Chicago Press : 2004. : 133 s. :
ISBN: 0-226-06735-1
Obligatorisk
Se bibliotekets söktjänst
McGovern Patrick E.
Ancient wine : the search for the origins of viniculture
Princeton : Princeton University Press : 2003. : xi, 365 s., [8] pl.-s. i färg :
ISBN: 0-691-07080-6-
Obligatorisk
Se bibliotekets söktjänst
Läsanvisning: Kap 1-4, s 1-84, kap 5-7, s. 85-206
McGovern Patrick E.
Uncorking the past : the quest for wine, beer, and other alcoholic beverages
Berkeley, Calif. : University of California Press : 2009 : xv, 330 p., [8] p. of plates :
ISBN: 0520253795
Obligatorisk
Se bibliotekets söktjänst
Läsanvisning: Kap. 1-4
Alcock Joan P.
Food in the ancient world
Westport, Conn. : Greenwood Press : 2006. : xxxii, 276 s. :
ISBN: 0313330034
Obligatorisk
Se bibliotekets söktjänst
Läsanvisning: Kap 1 s. 1-20, kap 2, s.31-102, kap 3, s.103-123, kap 4, s. 136-149
Food in the ancient world
Wilkins John, Hill Shaun
Malden, MA : Blackwell Pub. : 2006 : 300 s. :
http://www.loc.gov/catdir/toc/ecip0513/2005013069.html
ISBN: 978-063-123-550-7
Obligatorisk
Se bibliotekets söktjänst
Läsanvisning: Kap 1-6
Artiklar tillkommer