Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Måltider ur ett historiskt perspektiv II - Mat, dryck, värdskap

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp

Om kursen

Kursen analyserar måltidens historiska och ekonomiska perspektiv från antiken till nutid. Kursen fortsätter där Måltider ur ett historiskt perspektiv I slutade, således studeras måltiden i Grekland, Rom, Arabvärlden innan fallstudier i Sverige görs. De teknologiska framsteg som gjordes för bearbetning av livsmedels hållbarhet har en central roll, likväl som ätande, drickande och gästfrihet. Livsmedel och råvaror producerades inte enbart för att hamna på det egna bordet utan hade även stor betydelse för de olika civilisationernas handel, både land- och vattenvägen. Kursen kommer att behandla både mat- och dryck i de ovan nämnda civilisationerna. Kursen är en fortsättning på Måltider ur ett historiskt perspektiv I.

Kursen är indelad i två moment:

Moment 1: Måltiden ur ett historiskt perspektiv   4,5 hp

Moment 2: Måltidshistorisk undersökning   3 hp

 

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Hanna Lövgren