Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 1 mars 2021)
Engelskt namn: Restaurant and Culinary Arts 2
Denna kursplan gäller: 2021-01-18 och tillsvidare
Kurskod: 2MR052
Högskolepoäng: 15
Utbildningsnivå: Grundnivå
Huvudområden och successiv fördjupning:
Måltids- och restaurangvetenskap: Grundnivå, har mindre än 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav
Betygsskala: För denna kurs ges betygen VG Väl godkänd, G Godkänd, U Underkänd
Ansvarig institution: Institutionen för kost- och måltidsvetenskap
Beslutad av: Föreståndaren, 2013-11-12
Reviderad av: Prefekten, 2020-09-10
Sensorik och marknadsföring
Gustafsson Inga-Britt, Jonsell Anette, Mossberg Lena, Swahn Johan, Öström Åsa
Studentlitteratur : 2014 :
Obligatorisk
Bower John A.
Statistical methods for food science [Elektronisk resurs] : introductory procedures for the food practitioner
Chichester, U.K. : Wiley-Blackwell : 2009 : vii, 307 p. :
Table of Contents / Abstracts
ISBN: 9781444320947
Obligatorisk
Se bibliotekets söktjänst
Statistical Methods for Food Science: Introductory Procedures for the Food Practitioner
Joose Sofie, Marshall Matilda
© 2020 The Author(s). Published by Informa UK Limited, trading as Taylor & Francis Group. : 2020 :
https://doi.org/10.1080/15528014.2020.1778921
Obligatorisk
Dataskyddsförordningen
Datainspektionen.se :
https://www.datainspektionen.se/lagar--regler/dataskyddsforordningen/grundlaggande-principer/
Obligatorisk
Samhällsvetenskapliga metoder
Bryman Alan, Nilsson Björn
Upplaga 3 : Stockholm : Liber : [2018] : 877 sidor :
ISBN: 978-91-47-11206-7
Obligatorisk
Se bibliotekets söktjänst
Kulturanalytiska verktyg
Ehn Billy, Löfgren Orvar
1. uppl. : Malmö : Gleerup : 2012 : 169 s. :
ISBN: 978-91-40-68096-9
Obligatorisk
Se bibliotekets söktjänst
Schött Kristina
Studentens skrivhandbok
3. [bearb.] uppl. : Stockholm : Liber : 2015 : 185 s. :
ISBN: 9789147114085
Obligatorisk
Se bibliotekets söktjänst
God forskningssed [Elektronisk resurs]
Reviderad utgåva : Stockholm : Vetenskapsrådet : 2017 : 82 s. :
Fritt tillgänglig via Vetenskapsrådet
ISBN: 978-91-7307-352-3
Obligatorisk
Se bibliotekets söktjänst
Läsanvisning: Se bibliotekets söktjänst
Mat är mer än mat - Samhällsvetenskapliga perspektiv på mat och måltider
Bergström K, Jonsson I.M, Prell H, Wernersson I, Åberg Eds H
Göteborgs universitet : 2015 :
Onlineresurs
Obligatorisk
Läsanvisning: Kap. Tellström, R. (2015). Matintervjuns metoder - Att fråga om livsmedel, maträtter och måltider.
Åkerlund Dan
Guide till akademiskt skrivande [Elektronisk resurs] : Om att skriva rapporter, uppsatser och självständiga arbeten på universitet och högskolor
2.0 : Karlstad : IPS - KAU : 2017 : Digital :
http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:kau:diva-62920
ISBN: 978-91-639-4865-7
Obligatorisk
Se bibliotekets söktjänst
Artiklar ur tidskrifter och ev. ytterligare litteratur kan tillkomma
Masculinity and the sociality of cooking in mens everyday lives.
Neuman N, Gottzén L, Fjellström C
The Sociological Review : 2017 :
https://doi.org/10.1111/1467-954X.12420
Läsanvisning: Läsanvisning: 65(4), 816-831
Lundgren B
Handbok i sensorisk analys. SIK-rapport nr 470
Svenska Livsmedelsinstitutet : 1994 :
Marshall Matilda
Hållbarhet till middag : en etnologisk studie om hur miljövänligt ätande praktiseras i vardagslivet
Höör : Brutus Östlings bokförlag Symposion : 2016 : 251 s. :
Fritt tillgänglig via Umeå universitet
ISBN: 9789187483233
Se bibliotekets söktjänst
Läsanvisning: Se bibliotekets söktjänst.
Sensory Evaluation of Food [Elektronisk resurs] : Principles and Practices
Lawless Harry T., Heymann Hildegarde.
New York, NY : Springer New York : 2010. :
Table of Contents / Abstracts
ISBN: 978-1-4419-6488-5
Se bibliotekets söktjänst
Etnografiska observationer
Arvastson Gösta, Ehn Billy
1. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2009 : 227 s. :
ISBN: 978-91-44-05748-4
Se bibliotekets söktjänst
Etnologiskt fältarbete
Kaijser Lars, Öhlander Magnus
2., [omarb. och utök.] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2011 : 296 s. :
ISBN: 978-91-44-05852-8
Se bibliotekets söktjänst
This is service design thinking : basics, tools, cases
Stickdorn Marc, Schneider Jakob
Hoboken, N.J. : Wiley : 2011 : 373 p. :
ISBN: 9781118156308 (pbk.)
Se bibliotekets söktjänst
Charmaz Kathy
Constructing grounded theory
2nd edition. : Thousand Oaks, CA : Sage Publications : cop. 2014 : xxi, 388 s. :
ISBN: 978-0-85702-913-3
Se bibliotekets söktjänst
The SAGE handbook of grounded theory
Bryant Antony, Charmaz Kathy C.
London : SAGE : 2007 : xxx, 680 s. :
ISBN: 9781412923460
Se bibliotekets söktjänst
Artiklar ur tidskrifter och ev. ytterligare litteratur kan tillkomma