Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 15 april 2021)
Engelskt namn: Restaurant and Culinary Arts 3
Denna kursplan gäller: 2021-01-18 och tillsvidare
Kurskod: 2MR053
Högskolepoäng: 15
Utbildningsnivå: Grundnivå
Huvudområden och successiv fördjupning:
Måltids- och restaurangvetenskap: Grundnivå, har mindre än 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav
Betygsskala: För denna kurs ges betygen VG Väl godkänd, G Godkänd, U Underkänd
Ansvarig institution: Institutionen för kost- och måltidsvetenskap
Beslutad av: Föreståndaren, 2013-11-12
Reviderad av: Prefekten, 2020-09-10
The professional chef
9th ed. : Hoboken, N.J. : John Wiley & Sons : c2011 : xix, 1212 p. :
ISBN: 9780470421352
Obligatorisk
Se bibliotekets söktjänst
Livsmedelsvetenskap
Nylander Annica, Jonsson Lena, Marklinder Ingela, Nydahl Margaretha
2., [rev. och uppdaterade] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2014 : 382 s. :
ISBN: 9789144095677
Obligatorisk
Se bibliotekets söktjänst
Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer
Thougaard Herluf, Varlund Verner, Møller Madsen René, Blücher Anna
2., uppdaterade och utök. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2007 : 414 s. :
ISBN: 9789144006567
Obligatorisk
Se bibliotekets söktjänst
Samhällsvetenskapliga metoder
Bryman Alan, Nilsson Björn
Upplaga 3 : Stockholm : Liber : [2018] : 877 sidor :
ISBN: 978-91-47-11206-7
Obligatorisk
Se bibliotekets söktjänst
Läsanvisning: Se Bibliotekets söktjänst
Kalkylering i restaurang
Dernelid Mattias, Grünewald Björn
1. uppl. : Stockholm : Liber : 2011 : 109 s. :
ISBN: 978-91-47-10333-1
Obligatorisk
Se bibliotekets söktjänst
Läsanvisning: Se bibliotekets söktjänst
Grönt : välja, hantera, tillaga
Westerlind Nina, Skoglöf Magnus, Kimbell Katy
Stockholm : Natur & kultur : 2011 : 400 s. :
ISBN: 978-91-27-13138-5 (inb.)
Se bibliotekets söktjänst
Kött : välja, hantera, tillaga
Fällman Håkan, Skoglöf Magnus, Kimbell Katy
Stockholm : Natur & kultur : 2009 : 287, [1] s. :
ISBN: 978-91-27-11787-7 (inb.)
Se bibliotekets söktjänst
Matlagning - en handbok
Hallberg Jan-Erik, Hjelmberg Anders
2., [uppdaterade] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2004 : 420 s. :
ISBN: 9144034229
Se bibliotekets söktjänst
Den franske bagaren : surdeg, mat, kärlek
Boudet Sébastien, Kleiner Carl, Hajek Olaf
Stockholm : Bonnier fakta : 2012 : 237 s. :
ISBN: 978-91-7424-236-2 (inb.)
Se bibliotekets söktjänst
Livsmedelstabeller.
Skoluppl. : Uppsala : Statens livsmedelsverk : 1990 : 86 s. :
ISBN: 91-7714-014-1
Se bibliotekets söktjänst
Artiklar och ev. ytterligare litteratur kan tillkomma
Robinson Jancis
Wines and spirits : understanding style and quality
Rev. ed. : London : Wine and Spirit Education Trust : 2011 : xi, 2-278 s. :
ISBN: 978-1-905819-15-7
Obligatorisk
Se bibliotekets söktjänst
Systembolagets kartbok över vinområden
Systembolaget :
Kartbok över vinområden
Obligatorisk
Naturligt vin
Broomé Emil, Arvidson Emil
1. pocketuppl. : Stockholm : Natur & Kultur : 2016 : 126 s. :
ISBN: 9789127148857
Obligatorisk
Se bibliotekets söktjänst
Svensson Jan-Erik
Stora ölboken
1. uppl. : Stockholm : Grenadine : 2013 : 220 s. :
ISBN: 978-91-86287-24-5 (inb.)
Se bibliotekets söktjänst
Praktisk gastronomi : servera på restaurang
Jonson Mats, Bagner-Jensmar Miriam, Lindahl Henning, Alfredsson Karin
1. uppl. : Stockholm : Liber : 2008 : 168 s. :
ISBN: 978-91-47-08263-6
Se bibliotekets söktjänst
Gustafsson Inga-Britt
Sensorik och marknadsföring
1. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2014 : 261 s. :
ISBN: 9789144079042
Se bibliotekets söktjänst
Artiklar ur tidskrifter och ev. ytterligare litteratur kan tillkomma