Under kursen lär du dig att planera, tillaga och servera mat till många gäster och till gäster med olika behov. Maten ska vara hälsosam och tilltalande, dessutom ska hänsyn tas till miljö och ekonomi. Du får praktiskt tillämpa dina kunskaper genom att driva en lunchrestaurang. Du skaffar dig också inblick i arbetsrätt, arbetsmiljö och upphandling. Behovet av mat och näring vid olika sjukdomar och i olika åldrar är ett annat inslag under kursen.
Kostvetenskap A, 30 hp med godkänt resultat på minst 23 hp, varav 8 hp av dessa utgör modulen Näringslära samt Kostvetenskap B, 30 hp med godkänt resultat på minst 15 hp eller motsvarande.
Urval
Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp)
Sökande inom vissa program vid Umeå universitet har platsgaranti till denna kurs. Antalet platser för fristående kurs kan därför bli begränsat.
Studieavgift
Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz.
Anmälningsavgift: 900 kr.
Studieavgift, första inbetalningen: 71 400 kr.
Total studieavgift: 71 400 kr.
Anmälnings- och studieavgifter
Anmälningskod
UMU-28005
Anmälan
Sista anmälningsdag var den
19 april 2022.
Du kan göra en sen anmälan
via Antagning.se.