Hoppa direkt till innehållet
printicon

Mat och måltider för barn och ungdomar

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp

Om kursen

Är du intresserad av att lära dig mer om hur du i din yrkesroll kan bidra till att förbättra barn och ungdomars matvanor? I den här kursen kommer du att få lära dig mer om vad barn och ungdomar äter och hur deras matvanor kan förbättras med utgångspunkt från den verksamhet som du jobbar i. Kursen kommer att behandla alltifrån grundläggande näringslära och födoämnesöverkänslighet till hur kosten påverkar barn och ungdomars hälsa i ett större perspektiv.
Kursens huvudsakliga målgrupp är personer utan tidigare kostutbildning som arbetar med barn och ungdomar t ex lärare, fritidspedgagoger, skolsköterskor.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)