Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 4 juni 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Mat och media

  • Antal högskolepoäng 15 hp
  • Nivå Avancerad nivå
  • Studieform Distans
  • Starttid Vårtermin 2020

Om kursen

I kursen diskuterar vi frågor kring vad som styr media och hur media påverkar våra värderingar och livsstil. Vem har inte ibland retat sig på det som framförs i media om mat? Hur kan vi kostkunniga samverka med media så att de råd och den kunskap om hälsa och mat som media förmedlar blir så bra som möjligt? Vi kommer att kritiskt granska medias kostbudskap med olika perspektiv och med hjälp av vetenskapsteori.

Anmälan och behörighet

Mat och media, 15 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Vårtermin 2020 Visa tillfällen för efterkommande termin

Startar

20 januari 2020

Slutar

7 juni 2020

Studieort

Ortsoberoende

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Blandade tider, 50%, Distans

Antal obligatoriska träffar

Inga obligatoriska träffar

Antal övriga fysiska träffar

Inga

Upplägg för distanskurs

Tillgång till Internet erfordras.

Behörighetskrav

Kurser om minst 90 hp varav Kostvetenskap A och Kostvetenskap B samt godkänt uppsatsarbete på grundnivå (minst 15 hp) eller motsvarande.
Dessutom krävs En A och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier.

Urval

Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp)

Anmälningskod

UMU-28103

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 15 oktober 2019. Du kan inte längre anmäla dig.

Studieavgifter

Anmälnings- och studieavgifter krävs för dig som inte har medborgarskap i EU, EES-länderna eller Schweiz. Läs mer på antagning.se

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)