"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Matkultur och hållbarhet

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp
  • Nivå Grundnivå
  • Studieform Distans
  • Starttid Hösttermin 2024

Om kursen

Mat är en mänsklig nödvändighet, men vad och hur människor äter är socialt och kulturellt format. Med avstamp i etnologiska studier om mat och måltider undersöker denna kurs hållbar matkultur och matkonsumtion utifrån både kulturhistoriska och samtida perspektiv. Kursen ger dels en introduktion till etnologiska studier om mat- och måltidskultur med störst fokus på det svenska forskningsfältet, dels berör den olika dimensioner av hållbarhet. Självständiga litteraturstudier varvas med praktiska uppgifter kopplade exempelvis till äldre recept och digitaliserat arkivmaterial. Kursen riktar sig både till dig med generellt intresse för matkultur och dig som på olika vis vill arbeta praktiskt med mat och måltider i relation till hållbarhet och historia.

Anmälan och behörighet

Matkultur och hållbarhet, 7,5 hp

Visa tillfällen för föregående termin Hösttermin 2024 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

2 september 2024

Slutar

19 januari 2025

Studieort

Ortsoberoende

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Blandade tider, 25%, Distans

Antal obligatoriska träffar

Inga obligatoriska träffar

Upplägg för distanskurs

Undervisningen är helt nätbaserad med obligatoriska digitala seminarier och uppgifter dagtid.

Tillgång till dator krävs för fullgörande av de i kursen ingående uppgifterna.

 

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg-Högskoleprov-Högskolepoäng

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 11 625 kr. Total studieavgift: 11 625 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-15007

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 15 april 2024. Du kan göra en sen anmälan via Antagning.se.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktpersoner för kursen är:
Matilda Marshall, Studieadministratör,