Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Medicinsk biokemi med laboratoriemetodik

  • Antal högskolepoäng 8 hp

Om kursen

I kursen ingår grundläggande biokemisk teori om cellers strukturer och cellulära processer, vilket inkluderar biomolekylers strukturer och funktion, cell-, biomembran- och organellstrukturer samt enzymkinetik. Den eukaryota cellens metabolism inkluderande centrala katabola och anabola vägarna, var de äger rum i cellen samt hur de är kopplade till varandra. Vidare ingår centrala dogmat och organisation av genom. Dessutom ingår laborationer med proteinextraktion och användning av separationsmetoder samt auskultationer inom klinisk verksamhet.

Anmälan och behörighet

Den här kursen innehåller tillfällen som är en del av ett program på Umeå universitet. Du kan bara söka kursen om du går det programmet. Information om ansökningstider och vad som gäller för dig får du från din institution.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Karin Emanuelsson