Migration, integration och etniska relationer i socialt arbete
Med detta brev vill vi välkomna dig till kursen. Kursen inleds Onsdag 20 januari kl 10:00 via zoom med presentation av kursen och dess innehåll, undervisnings- och examinationsformer m.m. Kursen ges på svenska (även om inslagen anges på engelska i schemat).
Registrering på kursen sker via Studentwebben. För att registrera dig på kursen måste du först ha aktiverat ditt användarkonto, Umu-id. Själv-/webbregistreringen är öppen från 210111-210120 Om du inte registrerat dig under denna tid riskerar du att förlora din plats på kursen. Registreringen är en förutsättning för att logga in på kursens lärplattform samt grunden för utbetalning av dina studiemedel.
För den här kursen använder vi lärplattformen Cambro. Där hittar du allt du behöver för kursen, som till exempel schema, instruktioner för övningar, lista över kursdeltagare och meddelanden från läraren. Det är också på lärplattformen du ibland lämnar in dina uppgifter.
Du får tillgång till Cambro efter din registrering.
För att logga in på Cambro måste du ha en aktiverad användaridentitet Umu-id, se nedan under Aktivera användarkonto
Det du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe på webben. Både för dig som studerar på campus eller för dig som läser helt på distans. Kommer jag trivas? Kommer jag hitta någonstans att bo? Få nya vänner? Vi kanske inte kan ge dig alla svar, men visar dig var du hittar information. Välkommen!
Om du får problem att aktivera ditt Umu-id eller att logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor och få hjälp.
Som student har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365 under din studietid. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster som kan underlätta din studietid och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.
Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär och om du skulle uppleva problem med din utbildning, kan du få hjälp. Ta chansen att vara med och bestämma.
Det är inte bara dina rättigheter kårerna bevakar. Som medlem i en studentkår är du också med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Kanske ordna bio, konserter eller föreläsningar?
Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns som du ser fortfarande många fina anledningar att vara med.
Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.