Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 21 oktober 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Naturprodukter och kosttillskott

  • Antal högskolepoäng 4,5 hp

Om kursen

Kursen innehåller grundläggande kunskaper om läkemedels naturliga ursprung inklusive särskilt viktiga medicinalväxter samt grundläggande botanik och farmakognosi med definitioner och begrepp. Kursen behandlar vetenskapligt grundade kunskaper om användningen av naturläkemedel/växtbaserade läkemedel, med särskild tonvikt på kännedom om godkänd indikation, verkningsmekanism, säkerhet och dokumenterad effekt. Förutom gällande lagstiftning tar kursen även upp läkemedelsinteraktioner med naturprodukter samt rådgivning kring naturläkemedel och kosttillskott i ett egenvårdsperspektiv. Kunskap om kosttillskott i form av vitaminer och mineraler samt en orientering inom området ”funktionella livsmedel” ingår också.

Anmälan och behörighet

Den här kursen innehåller tillfällen som är en del av ett program på Umeå universitet. Du kan bara söka kursen om du går det programmet. Information om ansökningstider och vad som gäller för dig får du från din institution.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)