Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

NoSQL-databaser

Välkommen till kursen NOSQL-databaser 7.5 hp! När du har tackat ja till din plats måste du registrera dig på kursen. På den här kursen ska du själv registrera dig via studentwebben innan kursstart. Det kan du göra från och med 2020-10-26 tom 2020-11-04. Mer information om detta finner du längre ner i välkomstbrevet.

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Självregistrering via studentwebben:
  2020-10-26 tom 2020-11-04, annars riskerar du att förlora din plats på kursen.

  För att kunna registrera dig via portalen krävs det att du är antagen till kursen och att du har en så kallad Umu-id-användare och ett lösenord. I samband med att du fick ditt antagningsbesked, fick du också ett informationsbrev med upplysningar om hur du aktiverar denna användare. Det finns även information om detta längre ner i välkomstbrevet. På webbplatsen http://www.student.umu.se/registrering/ finns en manual om hur själva registreringen går till.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  2020-11-02

  Tid: Distans, Canvas

  Plats: Distans, Canvas

  Du registrerar dig själv på kursen i Umeå universitets Studenweb. Det är viktigt att du gör det under följande datum: 2020-10-26 tom 2020-11-04, annars riskerar du att förlora din plats på kursen. Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Kursens upplägg

  Kursen läses helt via nätet. Detta innebär att du kommer att bedriva dina studier via den webbaserade lärmiljön Canvas: http://www.canvas.umu.se. Lärmiljön använder vi till att genomföra alla för kursen nödvändiga aktiviteter, såsom inlämning och betygsrapportering av examinationer, information och diskussioner. Vi kommer med andra ord inte att ha några fysiska träffar.


  För att logga in i Canvas måste du ha aktiverat din Umu-id. Mer information om Canvas och Umu-id hittar du här: https://www.umu.se/student/vi-hjalper-dig/it-tjanster/umu-id/. När du registrerat dig på kursen och loggat in i Canvas med din Umu-id kommer du att se kursen som en valbar flik i din arbetsmiljö. Lärmiljön i Canvas öppnar i samband med kursstart.

  Fäll ihop
 • Kontaktuppgifter

  Kursansvarig: Dan Johansson
  dan.johansson@umu.se

  Studentsupport:
  studentsupport@informatik.umu.se

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Välkommen till Umeå universitet

  Det du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe på webben. Både för dig som studerar på campus eller för dig som läser helt på distans. Kommer jag trivas? Kommer jag hitta någonstans att bo? Få nya vänner? Vi kanske inte kan ge dig alla svar, men visar dig var du hittar information. Välkommen!

  Ny student på Umeå universitet

  Fäll ihop
 • Aktivera ditt Umu-id

  Som student kommer du att behöva ett Umu-id (ditt användarkonto) för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Mer om Umu-id och hur jag aktiverar det.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att aktivera ditt Umu-id eller att logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor och få hjälp.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det. Så här gör du för att ansöka om ditt Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Tillgång till hela Microsoft Office 365

  Som student har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365 under din studietid. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster som kan underlätta din studietid och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.

  Läs om Office 365 och hur du installera det till din dator.

  Fäll ihop
 • Gå med i en studentkår

  Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär och om du skulle uppleva problem med din utbildning, kan du få hjälp. Ta chansen att vara med och bestämma.

  Det är inte bara dina rättigheter kårerna bevakar. Som medlem i en studentkår är du också med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Kanske ordna bio, konserter eller föreläsningar?

  Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns som du ser fortfarande många fina anledningar att vara med.

  På Umeå universitet har vi tre studentkårer

  Här hittar du svar på några vanliga frågor om vad som är grejen med kåren.

   

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter ger svar, hjälp och vägledning

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)