Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Organisk kemi

Välkommen till kursen i Organisk kemi 5KE180

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Kursen börjar den 20/1 kl. 8.15 i Stora Fokusrummet i KBC (KBF301).

  Ni registrerar ert deltagande i kursen via studentwebben.

  Innan kursstart kan ni, som en repetition, titta på en föreläsning om funktionella grupper. Vi förutsätter att ni har kännedom om de vanligaste funktionella grupperna och hur atomerna i dessa är bundna till varandra. Till denna föreläsning finns också ett quiz som kan bidra till bonuspoäng på tentan.

  Kursansvarig: Dan Johnels

  Har du avsikt att inte läsa kursen eller andra frågar maila sanna.branstrom@umu.se

   

  Välkommen till Kemiska institutionen!

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  2020-01-20

  Tid: 8:15

  Plats: Stora fokusrummet, Kemi KBC huset

  https://cloud.timeedit.net/umu/web/public1/ri1w7X3Q1QZZYYQv5Q089971y7Y7.html

  Fäll ihop

Om kursen

 • Kurslitteratur

  Kursboken är: Solomons´ Organic Chemistry.  Global edition, T W Graham Solomons, Craig B Fryhle, Scott A Snyder, ISBN: 978-1-119-24897-2 (paperback). 

  Kursboken är viktig för studierna och täcker teorin mer fullständigt än föreläsningarna.  Föreläsningarna är en hjälp för er att inhämta materialet i kursboken. Dessutom använder vi utvalda övningsuppgifter ur boken under lektionerna.            

   

  Fäll ihop
 • Kursens upplägg

  Innan kursen startar kan ni gå in och titta på kursens Cambrosida och göra er hemmastadda där. Materialet är på engelska då det är en engelskspråkig grupp som läser kursen parallellt. Det är en s.k. ”flippad” kurs, dvs föreläsningarna ligger tillgängliga på nätet och ska vara genomgångna före lektionerna på aktuellt avsnitt för att ger er mesta möjliga utbyte av studierna. Det betyder att länkar till föreläsningar och annat viktigt material finns på Cambrosidan. Till föreläsningarna finns frivilliga ”quiz” som är öppna till kl. 21 kvällen före lektionerna på avsnittet som lektionen behandlar. Quizen kan ge bonuspoäng på den avslutande tentan om ni lyckas samla tillräckligt med poäng på quizen

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Med anledning av Covid-19

  Så kul att du sökt till oss, och vi ser framemot att ses! Vi lever fortfarande i en annorlunda tid, som påverkar våra utbildningar på olika sätt. Till exempel kan vissa delar av undervisningen ske på distans, så att vi inte samlas alla på campus samtidigt och kan hålla avstånd till varandra.

  Om du vill hålla dig uppdaterad om vad som händer och hur dina studier kan komma att påverkas, håller du koll på Studentwebben! Där hittar du också råd, tips och verktyg för studier och samarbete på distans. Sidorna uppdateras löpande, så fort det kommer nya regler eller rekommendationer.

  Förändringar på grund av Covid-19

  Fäll ihop
 • Välkommen ny student på Umeå universitet

  Det du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe på webben. Kommer jag trivas? Kommer jag hitta någonstans att bo? Få nya vänner? Vi kanske inte kan ge dig alla svar, men visar dig var du hittar information. Välkommen!

  Ny student på Umeå universitet

  Fäll ihop
 • Aktivera ditt Umu-id!

  Som student kommer du att behöva ett Umu-id (ditt användarkonto) för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  Om du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Jag vill veta mer om Umu-id och hur jag aktiverar det.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att aktivera ditt konto eller logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det. Så här gör du för att ansöka om ditt Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Ny på universitetet – studiestartsföreläsningar

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala studiestartsföreläsningar 24-27 augusti, så guidar vi dig genom studiestarten. Vad vill du veta mer om? 

  • Ny på universitetet – så funkar det
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans
  Fäll ihop
 • Gå med i en studentkår

  Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär och om du skulle uppleva problem med din utbildning, kan du få hjälp. Ta chansen att vara med och bestämma.

  Det är inte bara dina rättigheter kårerna bevakar. Som medlem i en studentkår är du också med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Kanske ordna bio, konserter eller föreläsningar?

  Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns som du ser fortfarande många fina anledningar att vara med.

  På Umeå universitet har vi tre studentkårer

  Här hittar du svar på några vanliga frågor om vad som är grejen med kåren.

   

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Med anledning av Covid-19 är det viktigt att vi inte är för många personer i lokalen samtidigt. Därför vill vi helst att du i första hand mejlar, ringer eller chattar med oss.

  Infocenter ger svar, hjälp och vägledning

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)