Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 3 april 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Programvaruteknik

Du är antagen till kursen, men innan du kan börja måste du göra några saker innan kursstart. Här får du veta vad du måste göra hur och när. Du kan även läsa lite mer om kursen, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Vi ses i vår!

Så här börjar du

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  Information om kursen finns via länken "För dig som är student på kursen". På den kurshemsidan finns en lista över kursansvarig och ev. andra lärare som arbetar på kursen, schema, kursplan och annat matnyttigt.

  Om kursen bedrivs i en lärplattform som tex Cambro kan delar av informationen vara dold fram tills dess att du har registrerat dig på kursen. Hör gärna av dig till oss eller kursansvarig lärare om du har funderingar kring något som rör kursen!

  Du loggar in i Cambro via sidan https://www.cambro.umu.se/portal

  Fäll ihop
 • Datoranvändare på datavetenskap

  Alla studenter som läser en kurs vid Umeå universitet får ett s.k. UmU-id samt ett e-postkonto med adressen UmU-id@student.umu.se. Denna e-postadress är din primära adress. Du kan ändra denna adress via studentwebben. Studenter som läser nät-kurser på datavetenskap eller kurser som har sin information i Cambro förutsätts läsa denna mailadress.

  Som student på någon av datavetenskaps campus-kurser får du också en användare på datavetenskap och en e-post adress knuten till den csanv@cs.umu.se. Lärare på campuskurser i datavetenskap skickar all sin information till denna adress. Om du vill att mailen istället ska gå till en annan adress gör du så här:

  1. Gå till sidan http://webapps.cs.umu.se/ .
  2. Klicka på länken med namnet "Mail forwarding" och logga in med ditt cs-användarnamn och lösenord.
  3. På sidan finns en rubrik "Mail forwarding" och en textruta. Skriv den mailadress som du normalt läser dina mail ifrån där. (Du kan skriva flera adresser om du vill.)
  4. Klicka på knappen "Save settings" så är det klart.
  Fäll ihop
 • Mer funderingar?

  Om du har mer funderingar efter att ha läst denna information kan du antingen kontakta Datavetenskaps studentexpedition via mail till studexp@cs.umu.se eller besöka den i rum C420, plan 4 i MIT-huset. Du kan också prata med din programstudievägledare eller datavetenskaps studievägledare.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)