Hoppa direkt till innehållet
printicon

Projekt i strålningsmiljö

  • Antal högskolepoäng 3 hp
  • Nivå Grundnivå fortsättningskurs
  • Starttid Hösttermin 2019

Om kursen

Joniserande strålning finns naturligt i vår miljö tex i berggrund och i brunnar. Människan har också skapat artificiella strålkällor såsom tex. kärnkraft och medicinska bestrålningar. I kursen kommer du att få fördjupa dig inom ett valt projektområde där tex. uppkomst, nivåer, potentiella risker och miljöpåverkan behandlas. Kursen bedrivs i projektform där du tränas att arbeta inom givna projektmodeller. ​​Kursen kan med fördel läsas parallellt med Hållbar utveckling och strålningsmiljö (5RA029).

Anmälan och behörighet

Projekt i strålningsmiljö, 3 hp

Visa tillfällen för föregående termin Hösttermin 2019 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

2 september 2019

Slutar

19 januari 2020

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Dagtid, 10%

Behörighetskrav

Hållbar utveckling och strålningsmilljö (5RA029 ,7.5 hp) eller motsvarande. Engelska A/5 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier om utbildningen ges på svenska.

Urval

Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp) Sökande inom vissa program vid Umeå universitet har platsgaranti till denna kurs. Antalet platser för fristående kurs kan därför bli begränsat.

Anmälningskod

UMU-53808

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 15 april 2019. Du kan göra en sen anmälan via Antagning.se.

Studieavgifter

Anmälnings- och studieavgifter krävs för dig som inte har medborgarskap i EU, EES-länderna eller Schweiz. Läs mer på antagning.se

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Jonna Wilén