Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Psykiatrisk vård, klinisk fördjupning

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp
  • Nivå Avancerad nivå
  • Studieform Distans
  • Starttid Vårtermin 2021

Om kursen

Kursen innehåller fördjupade studier om psykisk ohälsa, psykiska sjukdomstillstånd och psykiatrisk vård.  I kursen ingår metoder för bedömning, behandling, uppföljning av patienter med psykiatriska diagnoser. Fokus för kursen är färdigheter och funktioner, såsom att göra självständiga relevanta bedömningar och att vidta evidensbaserade omvårdnadsåtgärder vid t ex nybesök, akuta förändringar av hälsotillstånd och bedömning av behov av uppföljning inom öppen vård. Kursen avser även att utveckla fördjupad förmåga att se patienten och närståendes situation i samband med vård, förmåga att vara innovativ och implementera ny kunskap, samt att fördjupa interprofessionell kompetens i vården. Såväl teoretiska som verksamhetsanknutna studier ingår.

Anmälan och behörighet

Psykiatrisk vård, klinisk fördjupning, 7,5 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Vårtermin 2021 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

22 mars 2021

Slutar

6 juni 2021

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Dagtid, 50%, Distans

Antal obligatoriska träffar

1 st

Antal övriga fysiska träffar

Inga

Upplägg för distanskurs

Kursen är en IT-stödd distansutbildning med en sammankomst (3 dagar) på studieorten. För de nätburna inslagen behövs tillgång till dator med internetuppkoppling med 2.0 Mbit/s eller högre i båda riktningarna, ett usb-headset med mikrofon samt en webbkamera. Fast uppkoppling är alltid att föredra. Man kan även koppla upp sig på ett bibliotek eller lärcentrum. 

Behörighetskrav

Svensk legitimation som sjuksköterska. Specialistsjuksköterskeexamen med någon av inriktningarna psykiatrisk vård eller distriktssköterska, alternativt kandidatexamen i omvårdnad samt klinisk erfarenhet som sjuksköterska från psykiatrisk vård motsvarande minst 12 månader heltid. Engelska B/Engelska 6 och Svenska B/Svenska 3. Undantag från språkkrav beviljas för den som har behörighetsgivande examen från svenskt universitet/högskola.

Urval

Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp) Sökande inom vissa program vid Umeå universitet har platsgaranti till denna kurs. Antalet platser för fristående kurs kan därför bli begränsat.

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 18 550 kr. Total studieavgift: 18 550 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-37203

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 15 oktober 2020. Du kan inte längre anmäla dig.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kursen ges av
Institutionen för omvårdnad
Kontaktperson för kursen är:
Institutionen för omvårdnad