"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Samhällsplanering

Hej, Kul att Du är antagen till vår kurs, Samhällsplanering, men innan du kan börja måste du göra några saker innan kursstart. Här får du veta vad du måste göra hur och när. Du kan även läsa lite mer om kursen ,universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Vi ses i vår!

Så här börjar du

  • 2. Registrera dig på kursen

    Som antagen måste du delta på första lektionen för att blir registrerad till kursen oavsett om det sker digitalt (zoom) eller på campus.  Kan man ej deltaga då måste man kontakta kursansvarig/administratör och missar man det kan man bli av med sin plats . Ingen kan registrera sig i förväg. Är du antagen med villkor så måste du se till att du uppfyller dom villkoren för att kunna bli registrerad. I schemat finner du nästa lektion huruvida den är digital eller på campus.

    Fäll ihop
  • 3. Börja kursen

    16 januari

    Tid: 08.15

    Schemat (länk) är upplagt på nätet senast 1 månad före kursstart.

    Fäll ihop

Om kursen

  • Kursens innehåll

    Moment 1: Markanvändning och samhällsplanering I, 7,5 hp
    Momentet tar sin utgångspunkt i de motstridiga intressen som ofta omger användningen av mark och vatten i såväl urbana som rurala miljöer. Momentet behandlar också betydelsen av samhällsplanering och ger exempel på planeringsproblem från olika delar av världen. Under momentet behandlas begrepp och teorier avseende stadsgeografi och kulturlandskapets utveckling. Bland annat belyses kolonisationsprocesser med särskild tonvikt på bebyggelsespridningen i övre Norrlands inland. Dessutom introduceras kartografi som ett viktigt redskap för geografiska analyser och planering. Dessutom introduceras kartografi, geografiska informationssystem (GIS) och tidsgeografi som viktiga redskap för geografiska analyser och metoder.

    Moment 2: Markanvändning och samhällsplanering II, 7,5 hp
    Under momentet fördjupas kunskaperna inom samhällsplanering, främst avseende fysisk planering, samt miljöhänsyn, jämställdhet och sårbarhetsaspekter i planeringen. Planering för lokal och regional utveckling utifrån ett nationellt och europeiskt perspektiv är ett annat centralt inslag. Vidare behandlas avvägningsproblematiken mellan bevarande och utveckling i planeringen.

    Fäll ihop
  • Övrigt

    Notera att första momentet på 7.5hp läses period 1. Moment 2 , 7.5hp, läses period 4 på vårterming 18.

    Fäll ihop
  • Övrig information 2

Ny vid Umeå universitet

  • Aktivera ditt Umu-id

    Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

    Umu-id kommer du behöva när du ska:
    • registrera dig på kurser
    • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
    • kolla din studentmejl
    • skaffa Umu-kort
    • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

    Jag vill aktivera mitt Umu-id.

    Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

    Fäll ihop
  • Beställ ditt Umu-kort

    När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

    Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

    Fäll ihop
  • Se på digitala studiestartsföreläsningar

    Om du inte har pluggat hos oss tidigare kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 9-12 januari då vi guidar dig genom studiestarten. Tittar gör du var du vill, föreläsningarna ges i Zoom. Det här får du vet mer om:

    • Ny på universitetet – en överblick
    • Varför finns studentkåren?
    • IT-tjänster för studenter
    • Studera med funktionsnedsättning
    • Hjälp för att söka, skriva och studera
    • Akademiskt skrivande och studieteknik
    • Din hälsa under studietiden
    • Om existentiell hälsa, mening och balans

    Se datum och tid för varje föreläsning via länken

     

    Fäll ihop
  • Sök stöd vid funktionsnedsättning

    Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

    Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

    Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

    Fäll ihop
  • Fråga Infocenter om det krånglar

    Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

    Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

    Hitta till Infocenter (Mazemap)

    Infocenter ger hjälp och stöd

    Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)