Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Samiska A, Kulturstudier

  • Antal högskolepoäng 30 hp
  • Nivå Grundnivå
  • Studieform Distans
  • Starttid Hösttermin 2021

Om kursen

Kulturstudier inom ämnet samiska ger dig goda kunskaper om samernas kultur och samhälle. I studierna speglas både äldre och modern tid och också variationerna inom det samiska bosättningsområdet, Sápmi. Vår utgångspunkt är det samiska samhället. Att ta del av och tolka muntliga samiska berättelser är en viktig del av studierna. I kursen ingår även en introduktion till jämförande urfolksstudier med tonvikt på det cirkumpolära området.

Anmälan och behörighet

Samiska A, Kulturstudier, 30 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Hösttermin 2021 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

30 augusti 2021

Slutar

5 juni 2022

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Blandade tider, 50%, Distans

Antal obligatoriska träffar

3 st

Antal övriga fysiska träffar

Inga

Upplägg för distanskurs

Undervisningen är delvis nätbaserad. I kursen ingår tre obligatoriska fysiska träffar i Umeå om vardera två dagar. I undantagsfall kan deltagande i en enstaka fysisk träff på kursorten ersättas med deltagande via internet.
 
Tillgång till dator krävs för fullgörande av de i kursen ingående uppgifterna. För information om tekniska krav på datorutrustning och nätuppkoppling, se ’Tekniska krav för nätkurser’ på https://www.umu.se/student/sprakstudier/dokument/

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg-Högskoleprov-Högskolepoäng

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 46 500 kr. Total studieavgift: 46 500 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-13100

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 15 april 2021. Du kan inte längre anmäla dig.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)