"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Samiska A, Kulturstudier

Välkommen till kursen!

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  På den här kursen ska du själv registrera dig på studentwebben under tiden 23-30 augusti 2021. Om du inte har registrerat dig på studentwebben senast den 23 augusti förlorar du din plats på kursen. Anvisningar finns på http://www.student.umu.se/registrering

  För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt användarkonto Umu-id, se nedan.

  Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering. Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig måste du kontakta oss så fort som möjligt. 

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  30 augusti 2021

  Tid: se lärplattform Canvas

  Kom ihåg! För att kunna börja kursen måste du först registrera dig. 

  Fäll ihop

Om kursen

 • Kursens upplägg

  Den här kursen är en distanskurs med obligatoriska träffar i Umeå. Under september månad kommer dock all undervisning att genomföras via nätet. Vi hoppas kunna återgå till campus från början av oktober. Beslut om det fattas först i slutet av augusti. Läs mer om detta på de generella sidorna om Covid-19. 

  Undervisningen på den här kursen bedrivs med stöd av lärplattformen Canvas. På lärplattformen hittar du det du behöver för kursen, som till exempel kursöversikt, instruktioner för övningar, examinationsuppgifter och meddelanden från läraren. På lärplattformen publiceras också de obligatoriska uppgifter som ska göras under kursens gång.

  Kursen har tre sammankomster (delkurs 1, 3 och 4) under läsåret med stöd via lärplattform, delkurs 2 ges enbart som en nätbaserad kurs och undervisningen bedrivs via lärplattformen.

  Den första kursträffen är planerad till 2 september 2021, kl. 10-16 och 3 september 2021, kl. 9-14 (delkurs 1).

  Den andra kursträffen är planerad till den 17 januari 2022, kl 10-16 och 18 januari 2022, kl. 9-14 (delkurs 3).

  Den tredje kursträffen är planerad till den 28 mars 2022, kl. 10-16 och 29 mars 2022, kl. 9-14 (delkurs 4). 

  Fäll ihop
 • Kontaktpersoner

  Kursansvarig: Anna-Lill Drugge, anna-lill.drugge@umu.se

  Studieadministratör: Katrin Pusch, katrin.pusch@umu.se

  Fäll ihop
 • Hälsning från HumSek

  HumSek är en sektion i Umeå studentkår, för dig som studerar humaniora vid Umeå universitet. Vi vet att det är mycket information att ta in i början av en ny termin och att många förväntningar sätts på dig som student, men glöm inte bort dig själv. Om du någonsin känner dig orättvist behandlad, eller att något under din utbildning hade kunnat vara bättre, kontakta oss eller vårt studentombud.

  Det är vårt uppdrag att bevaka och medverka i utvecklingen av utbildningen och förutsättningarna för studier vid Umeå universitet. HumSek företräder dig som student och därför är dina åsikter viktiga för oss.

  Vi på HumSek vill att din studietid ska bli så givande och lärorik som möjligt, och arbetar därför aktivt för att erbjuda alla våra medlemmar aktiviteter som kan tillföra något extra. Dessa kan vara allt från studiesociala arrangemang till föreläsningar.

  Hoppas du kommer att trivas hos oss!

  Ordförande Humsek: ordfhumsek@umeastudentkar.se

  Studentombud Humsek: utbevhumsek@umeastudentkar.se

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Se på digitala studiestartsföreläsningar

  Om du inte har pluggat hos oss tidigare kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 22-25 augusti då vi guidar dig genom studiestarten. Tittar gör du var du vill, föreläsningarna ges i Zoom. Det här får du vet mer om:

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans

  Se datum och tid för varje föreläsning via länken.

   

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)