Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Samiska B, Samiska kulturstudier

  • Antal högskolepoäng 30 hp
  • Nivå Grundnivå fortsättningskurs
  • Studieform Distans
  • Starttid Hösttermin 2020

Om kursen

Detta är en fortsättningskurs av Samiska kulturstudier A 30hp. Du får fördjupade kunskaper om traditionella kunskaper, det vill säga om traditioner som lever kvar bland samer och som fortsätter att utvecklas. I muntliga traditioner via berättelser lär sig de yngre genom att härma de äldre. En annan viktig aspekt är jämförelser med andra urfolk, vad är det som förenar och vilka olikheter finns det. Att vara delaktig i historien skapar identitet, du får lära dig samhällsfaktorer som påverkar samisk identitet genom tiderna och hur man har agerat för trygga sin identitet, eller för att dölja den. Vilket har förekommit och förmodligen fortfarande förekommer. Många av de nämnda faktorerna ovan, finns att återupptäcka genom litteraturen. Du får redskap att upptäcka samisk litteratur skriven på svenska om författarnas upplevelser och tolkningar.

Anmälan och behörighet

Samiska B, Samiska kulturstudier, 30 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Hösttermin 2020 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

31 augusti 2020

Slutar

6 juni 2021

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Blandade tider, 50%, Distans

Antal obligatoriska träffar

3 st

Antal övriga fysiska träffar

Inga

Upplägg för distanskurs

Undervisningen är delvis nätbaserad. I kursen ingår totalt tre obligatoriska fysiska träffar i Umeå om vardera två dagar. I undantagsfall kan deltagande i en enstaka fysisk träff på kursorten ersättas med deltagande via internet. Tillgång till dator med bredbandsuppkoppling krävs för fullgörande av de i kursen ingående uppgifterna. För information om tekniska krav på datorutrustning och internetuppkoppling, se ”Tekniska krav för nätkurser” på www.sprak.umu.se/student/dokument.

Behörighetskrav

Univ: 22,5 hp från Samiska kulturstudier A (1SA137 eller 1SA083) eller motsvarande.

Urval

Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp)

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 46 500 kr. Total studieavgift: 46 500 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-13114

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 15 april 2020. Du kan inte längre anmäla dig.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)