Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 1 juli 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Samtal med kognitivt förhållningssätt

  • Antal högskolepoäng 4,5 hp
  • Nivå Avancerad nivå
  • Studieform Distans
  • Starttid Vårtermin 2020

Om kursen

I kursen ges en introduktion till kognitiv teori och kognitivt förhållningssätt respektive kognitivt beteendeinriktat förhållningssätt i behandlingsarbete. Vidare behandlas kunskap om samtal, psykopedagogiska interventioner och patient-/klientrelationen. Teoretisk kunskap integreras och tillämpas praktiskt för att kunna utveckla relationen med patienten/klienten och för att skapa förutsättningar för att stödja patientens/klientens önskade förändring. Kursdeltagarna analyserar och får återkoppling på kommunikations- och samtalsövningar. Vetenskapligt förhållningssätt i klinisk verksamhet samt professionella och etiska aspekter av mellanmänskliga samtal behandlas.

Anmälan och behörighet

Samtal med kognitivt förhållningssätt, 4,5 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Vårtermin 2020 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

20 januari 2020

Slutar

1 mars 2020

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Dagtid, 50%, Distans

Antal obligatoriska träffar

1 st

Upplägg för distanskurs

Kursen är delvis nätburen med en sammankomst om tre dagar på studieorten. För de nätburna inslagen behövs tillgång till dator med internetuppkoppling med 2.0 Mbit/s eller högre i båda riktningarna, ett usb-headset med mikrofon samt en webbkamera. Fast uppkoppling är alltid att föredra. Man kan även koppla upp sig på ett bibliotek eller lärcentrum.

Behörighetskrav

90 hp på grundnivå i ett huvudområde inom hälsa och vård, inklusive ett examensarbete (motsvarande) om minst 15 hp. Engelska B/Engelska 6 och Svenska B/Svenska 3 eller motsvarande. Undantag från språkkrav beviljas för den som har behörighetsgivande examen från svenskt universitet/högskola.

Urval

Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp) Sökande inom vissa program vid Umeå universitet har platsgaranti till denna kurs. Antalet platser för fristående kurs kan därför bli begränsat.

Anmälningskod

UMU-37213

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 15 oktober 2019. Du kan inte längre anmäla dig.

Studieavgifter

Anmälnings- och studieavgifter krävs för dig som inte har medborgarskap i EU, EES-länderna eller Schweiz. Läs mer på antagning.se

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kursen ges av
Institutionen för omvårdnad