Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 26 januari 2021)

printicon

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Samtal med kognitivt förhållningssätt

Institutionen för omvårdnad hälsar dig varmt välkommen till denna fristående kurs. Vi hoppas och tror att din studietid kommer att uppfylla dina förväntningar, utveckla ditt kunnande och din professionella kompetens samt att studierna är personligt utvecklande.

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Upprop och kursregistrering sker vid kursstart och sköts av personal på institutionen (självregistrering tillämpas inte för denna utbildning).

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Kursstart: 2020-01-20

  Tid: 13.00-16:30

  Plats: Vårdvetarhuset, sal A309

  Måndag den 13/1 blir kursmaterialet tillgängligt i Moodle.

  Kursen startar Måndag den 20/1 med en kursträff på campus. Om du inte har möjlighet att närvara vid upprop och introduktion behöver du anmäla det i förväg till studieadministratör eller kursansvarig. Om du inte gör det kallas reserver och du förlorar din studieplats.

  Återbud: Lämna snarast återbud på www.antagning.se om du har tackat ja till en utbildningsplats och inte längre har för avsikt att studera.

  Meddelande om ditt återbud är viktigt och möjliggör att vi kan kalla reserv och någon annan person kan antas till utbildningsplatsen.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Kursens upplägg

  Kursen är nätbaserad med en kursträff måndag- onsdag på campus i samband med kursstart. Det innebär att du bedriver det mesta av studierna på egen hand och tillsammans med dina studiekamrater via lärplattformen Moodle samt med stöd av lärare via Zoom.

  Läs gärna in dig på kurslitteraturen (se kursplanen), installera Zoom (se nedan) och ladda ner appen MazeMap (se nedan) inför kursstart.

  I undervisningen använder vi oss av en lärplattform som heter Moodle. Därför behöver du logga in på plattformen via ditt användarkonto/Umu-id (se information om Umu-id under "Aktivera Umu-id (användarkonto)" längre ned på sidan). Du loggar in på följande sätt:

  • Länk till kursplattformen: http://moodle.omvardnad.umu.se
  • Logga in med ditt Umu-id
  • Leta rätt på Fristående kurser under Utbildning på avancerad nivå och sedan din kurs och klicka på den
  • Följ instruktionerna på sidan och klicka på knappen "Checka in mig"
  • Du är nu inne i kursen

  Support för lärplattformen: Får du problem vid incheckningen på lärplattformen kan du kontakta: support@omvardnad.umu.se  Tänk på att ange vilken utbildning det gäller samt kontaktuppgifter, så hjälper vi dig så fort som möjligt.

  Installation av Zoom: Vid handledning och resurstid ses vi via Zoom. För att detta ska gå så smidigt som möjligt behöver du installera Zoom i god tid för handledningstillfället. Mer information om hur du går tillväga hittar du via denna länk: https://manual.its.umu.se/ladda-hem-och-installera-zoom-for-windows/. Vid användning av Zoom behöver du en stabil uppkoppling, webkamera och ett headset.

  MazeMap: är en app som du kan ladda ner i din smarta telefon. Appen är ett digitalt verktyg som hjälper dig att hitta igen lokaler inom universitetsområdet.

  Fäll ihop
 • Campusträff

  Måndag 20 januari 13.00–16.30

  Tisdag 21 januari 8.30–16.30

  Onsdag 22 januari 8.30–16.30

  Plats: Se schema som finns tillgängligt en månad före kursstart.

  Fäll ihop
 • Kontakt

  Hör gärna av dig om du har funderingar kring kursen. Du använder då kontaktformuläret längst ned på sidan.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Med anledning av Covid-19. Vi ställer inte in. Vi ställer om.

  Så kul att du sökt till oss, och vi ser framemot att ses! Det är annorlunda tider och vi är mitt i en pandemi där vi håller avstånd och visar hänsyn till varandra. Det är fortfarande så att utbildningar som hålls på campus kan komma att påverkas på olika sätt. Till exempel kan vissa delar av undervisningen ske på distans, så att vi inte samlas alla på campus samtidigt.

  Bästa stället att hålla sig uppdaterad om vad som händer och hur dina studier kan komma att påverkas är på Studentwebben. Där hittar du också råd, tips och verktyg för studier och samarbete på distans. Sidorna uppdateras löpande, så fort det kommer nya regler eller rekommendationer.

  Förändringar på grund av Covid-19

  Fäll ihop
 • Välkommen ny student på Umeå universitet

  Det du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe på webben. Kommer jag trivas? Kommer jag hitta någonstans att bo? Få nya vänner? Vi kanske inte kan ge dig alla svar, men visar dig var du hittar information. Välkommen!

  Ny student på Umeå universitet

  Fäll ihop
 • Introduktionsföreläsningar – ny på universitetet

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att hålla reda på. Välkommen till våra digitala introduktionsföreläsningar 13-15 januari, så guidar vi dig genom studiestarten. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – så funkar det
  • Varför finns studentkåren?
  • Studera med funktionsnedsättning
  • IT-tjänster för studenter
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Prestera och vara – hur hittar jag balans
  Fäll ihop
 • Aktivera ditt Umu-id!

  Som student kommer du att behöva ett Umu-id (ditt användarkonto) för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  Om du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Jag vill veta mer om Umu-id och hur jag aktiverar det.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att aktivera ditt konto eller logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det. Så här gör du för att ansöka om ditt Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Välkomstmässa

  Save the date! Digital välkomstmässa – ett perfekt tillfälle för dig att få koll på vad universitetet och Umeå kan erbjuda.

  Mässan startar kl 12 med en rejäl kick-off på huvudscenen. Därefter tar mässan vid. Där i vimlet kan du läsa om de utställande organisationerna och besöka mässmontrar virtuellt. Under tiden kommer det att finns representanter från organisationerna på plats i den virtuella värld mässan befinner sig i.

  När: Fredag 29 januari 2021
  Tid: Klockan 12.00 - 16:00

  Här håller du koll på Välkomstmässan. På sajten hittar du även studentföreningar, kårknutna föreningar och externa ideella föreningar. Föreningar som verkar i Umeå och på campus. Webben är ny och växer från vecka till vecka.

  Fäll ihop
 • Mottagningen

  Studielivet är mycket mer än bara studier! Studentkårerna arrangerar till studiestarten en mottagning för att välkomna alla nya studenter på Umeå universitet.

  Du som väljer att vara med får vänner för livet, känna hur studentlivet fungerar och lära dig studentikosa ord och sånger. För visst vill du också få ut det mesta av din studietid i Umeå du med?

  När: Mottagningen börjar den 13 januari och slutar den 29 januari. 

  Här håller du koll på och går med i mottagningen

  Fäll ihop
 • Gå med i en studentkår

  Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär och om du skulle uppleva problem med din utbildning, kan du få hjälp. Ta chansen att vara med och bestämma.

  Det är inte bara dina rättigheter kårerna bevakar. Som medlem i en studentkår är du också med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Kanske ordna bio, konserter eller föreläsningar?

  Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns som du ser fortfarande många fina anledningar att vara med.

  På Umeå universitet har vi tre studentkårer

  Här hittar du svar på några vanliga frågor om vad som är grejen med kåren.

   

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Med anledning av Covid-19 är det viktigt att vi inte är för många personer i lokalen samtidigt. Därför vill vi helst att du i första hand mejlar, ringer eller chattar med oss.

  Infocenter ger svar, hjälp och vägledning

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)