Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Skapande drama

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp
  • Nivå Grundnivå
  • Studieform Distans
  • Starttid Vårtermin 2023

Om kursen

Vill du utveckla förmågan att improvisera och uttrycka dig med kropp och röst genom drama och teater tillsammans med andra? Kanske vill du göra det för att berikas i rollen som exempelvis yrkesverksam/blivande lärare, pedagog, bibliotekarie eller helt enkelt för att du är nyfiken och vill utvecklas kreativt!

Träffarna äger rum på Umeå universitet under 3 helger (lö - sö) där vi arbetar praktiskt med olika drama och teaterövningar. Utöver detta kommer det även att vara två digitala träffar (vardagkväll). Mellan träffarna läses och reflekteras kring litteratur som tex handlar om vad som kan hindra eller frigöra våra resurser för improvisation och skapande.

Det är viktigt att kunna delta vid träffarna, annars är det svårt att genomföra utbildningen. Kursen leds av lärare med vetenskaplig pedagogisk och konstnärlig erfarenhet samt gedigen utbildning inom drama och teater.

Anmälan och behörighet

Skapande drama, 7,5 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Vårtermin 2023 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

16 januari 2023

Slutar

4 juni 2023

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Dagtid, 25%, Distans

Antal obligatoriska träffar

5 st

Antal övriga träffar

Inga

Upplägg för distanskurs

Kursen ges på distans men med 5 obligatoriska träffar. 3 träffar sker på Umeå universitet (lördag-söndag) och 2 träffar är digitala (vardagkvällar).

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg-Högskoleprov-Högskolepoäng

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 16 475 kr. Total studieavgift: 16 475 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-69700

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 17 oktober 2022. Du kan göra en sen anmälan via Antagning.se.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)