"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Språkdidaktik för lärare i nationella minoritetsspråk

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp
  • Nivå Grundnivå
  • Studieform Distans
  • Starttid Sommartermin 2023

Antagen till kursen

Här hittar du allt du behöver veta innan kursen startar.

Om kursen

Denna kurs vänder sig till lärare i nationella minoritetsspråk. Den är också lämplig för andra som arbetar praktiskt med språkfrämjande oich revitalisering. I kursen studeras samhälleliga och individuella förutsättningar för återtagande och revitalisering av nationella minoritetsspråk. Utifrån detta och med anknytning till styrdokument och didaktisk litteratur planeras och diskuteras didaktiska aktiviteter.
 

Anmälan och behörighet

Språkdidaktik för lärare i nationella minoritetsspråk, 7,5 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Sommartermin 2023 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

5 juni 2023

Slutar

27 augusti 2023

Studieort

Ortsoberoende

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Blandade tider, 50%, Distans

Antal obligatoriska träffar

2 st

Antal övriga träffar

Inga

Upplägg för distanskurs

Undervisningen är helt nätbaserad och all kommunikation sker via kursens lärplattform. I kursen ingår ett antal online-träffar på bestämda tider (preliminärt 2 stycken), i övrigt är studietiden flexibel. Närmare information om kursen återfinns i välkomstbrevet (länk kommer i antagningsbeskedet). Tillgång till dator med bredbandsuppkoppling krävs för att kunna fullgöra uppgifterna i kursen. För information om tekniska krav på datorutrustning och internetuppkoppling, se ”Tekniska krav för nätkurser” på www.umu.se/student/sprakstudier/dokument/.

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet samt Meänkieli eller Samiska kurs 3 alternativt modersmål 2. Gymnasiekurskravet kan ersättas av någon av universitetskurserna Meänkieli, Lulesamiska, Nordsamiska eller Sydsamiska, kvalifikationskurs, eller motsvarande.

Urval

Betyg-Högskoleprov-Högskolepoäng

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 11 625 kr. Total studieavgift: 11 625 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-96133

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 15 mars 2023. Du kan göra en sen anmälan via Antagning.se.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)