Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 1 juli 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Statistik B

Välkommen till kursen Statistik B vid Handelshögskolan, enheten för Statistik. Innan du kan påbörja kursen är det några saker du måste göra, här får du veta vad, hur och när. Du kan även läsa lite mer om kursen, universitetet och livet som student. Vi ses i höst!

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej till din studieplats

  Du har antagits till utbildningen, men för att du ska behålla den måste du också tacka ja till platsen. Det gör du på Antagning.se senast den 26 juli 2019.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  När du tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen.

  På den här kursen är det självregistrering och du registrerar dig via studentwebben innan kursstart. Det kan du göra från och med den 26 augusti till och med den 2 september.

  Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan kursstart för att inte förlora din plats på kursen.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Måndag den 2 september 2019

  Tid: kl 10.15

  Schemalänk publiceras här senast 30 dagar innan kursstart.

  Kursen startar med en introduktionsföreläsning.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Inför kursstart

  Under det inledande momentet kommer vi att göra hänvisningar till kursboken på moment 2. Därför rekommenderar vi att ni införskaffar kursboken till moment 1 (Essential mathematics for economic analysis, upplaga 5) samt kursboken till moment 2
  (Mathematical statistics with applications) innan kursen startar.

  Repetitionsuppgifter inför kursstart

  Vid kursstart på momentet Matematik för statistiker kommer vi att utgå från att ni har grundläggande kunskaper kring de begrepp som tas upp i kapitel 1 (Algebra), 2 (Equations) respektive 3 (Miscellaneous) i kursboken Essential mathematics for economic analysis (femte upplagan). Vid behov bör ni därför gå igenom dessa kapitel innan kursen börjar. Kapitlen behandlar exempelvis algebraiska regler, ekvationer och summor.

  Det har framkommit på kursutvärderingar från tidigare år att studenterna på kursen gärna hade haft en lista med rekommenderade repetitionsuppgifter inför kursstarten och vi har därför satt samman en sådan lista. Om du har införskaffat den fjärde upplagan av Essential mathematics for economic analysis, kan du kontakta oss för information om repetitionsuppgifter.

  KapitelSidanUppgift
  2.2 Integer Powers 27 1, 4
  2.3 Rules of Algebra 32 1, 2, 3, 4, 5
  2.4 Fractions 37 1, 2, 3
  2.5 Fractional Powers 42 1
  2.6 Inequalities 48 1, 2
  2.8 Summation 55 1
  3.1 Solving equations 69 1, 2
  Fäll ihop
 • Kursens upplägg

  Information om kursens innehåll, undervisningens upplägg och examination hittar du i kursplanen.

  Lärplattformen Cambro

  För den här kursen använder vi lärplattformen Cambro. Där hittar du allt du behöver för kursen, som till exempel schema, instruktioner för övningar, lista över kursdeltagare och meddelanden från läraren. Det är också på lärplattformen du lämnar in dina uppgifter.

  För att logga in på Cambro måste du ha ett aktiverat användarkonto (Umu-id).

  Logga in på Cambro

  Fäll ihop
 • Kontakta oss

  På Handelshögskolans studentwebb hittar du viktig information och länkar som rör dina studier hos oss.

  Har du generella frågor om dina studier på Umeå universitet är du välkommen att använda kontaktformuläret längst ner på den här sidan.

  Har du specifika frågor och funderingar som rör kursen är du välkommen att höra av dig till oss på enheten för Statistik.

  Ansvarig lärare inledande moment
  Lina Schelin

  Studievägledare
  Maria Karlsson

  Studieadministratör
  Katarina Kempe

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)