Hoppa direkt till innehållet

Kakor

För att kunna chatta behöver du tillåta att Microsoft Dynamics använder kakor.

printicon
Huvudmenyn dold.

Statistik och kvalitetsteknik

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp

Om kursen

I kursen introduceras filosofin bakom statistisk kvalitetsstyrning. Utgångspunkten är DMAIC – Design, Measure, Analyze, Implement, Control. DMAIC utgör grunden i den s.k. Six sigma-metodiken, som tillämpas framgångsrikt i många företag över hela världen. För att kunna tillgodogöra sig kvalitetsmetodiken krävs vissa kunskaper i matematisk statistik. I första halvan av kursen behandlas grundläggande sannolikhetslära och statistisk mätvärdesbehandling. I kursen läggs stort fokus på att analysera data med statistisk programvara.

Anmälan och behörighet

Den här kursen innehåller tillfällen som är en del av ett program på Umeå universitet. Du kan bara söka kursen om du går det programmet. Information om ansökningstider och vad som gäller för dig får du från din institution.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Studievägledare Lars-Daniel Öhman