Hoppa direkt till innehållet
printicon

Strålningsdosimetri

  • Antal högskolepoäng 15 hp
  • Nivå Avancerad nivå
  • Starttid Hösttermin 2019

Om kursen

Växelverkansprocesser tillämpas på en makroskopisk skala, och leder till storheter som kerma, exposition och absorberad dos. Grundläggande begrepp som energy transferred, net energy transferred, energy imparted, Fanos teorem och W/e behandlas. Olika typer av jämvikt och kavitetsteorier diskuteras i detalj. Praktiska aspekter och dosimetriska perturbationseffekter för detektorer diskuteras och en introduktion till mikro- och interndosimetrin ges. I kursen ingår en obligatorisk laborationsdel.

Välkomstbrev och preliminärt schema

Kursen ges på engelska vid behov.

Anmälan och behörighet

Strålningsdosimetri, 15 hp

Visa tillfällen för föregående termin Hösttermin 2019 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

30 september 2019

Slutar

8 december 2019

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Kan eventuellt ges på engelska

Studieform

Dagtid, 100%

Behörighetskrav

Univ: Minst 90 hp inklusive kursen Strålningsväxelverkan (5RA006, 7,5 hp), eller motsvarande. Engelska A/5 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier om utbildningen ges på svenska.

Urval

Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp) Sökande inom vissa program vid Umeå universitet har platsgaranti till denna kurs. Antalet platser för fristående kurs kan därför bli begränsat.

Anmälningskod

UMU-53803

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 15 april 2019. Du kan göra en sen anmälan via Antagning.se.

Studieavgifter

Anmälnings- och studieavgifter krävs för dig som inte har medborgarskap i EU, EES-länderna eller Schweiz. Läs mer på antagning.se

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)