Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 20 januari 2021)

printicon

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Strålningsfysik med inriktning mot strålbehandling

Du är antagen till Strålningsfysik med inriktning mot strålbehandling, men innan du kan börja måste du göra några saker innan kursstart. Här får du veta vad du måste göra hur och när. Du kan även läsa lite mer om kursen, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Vi ses i höst!

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Om du trots allt inte avser att studera
  Har du tackat ja till en utbildningsplats och inte längre har för avsikt att studera?
  Kontakta i sådant fall snarast till kursansvarig Heikki Tölli, tel. 090-785 06 85, heikki.tolli@umu.se och meddela ditt ändrade beslut. Detta är viktigt och möjliggör att vi kan kalla reserv och någon annan person kan antas till utbildningsplatsen. Obs! ange vilken kurs det gäller

  Kursregistrering sker efter kursstart och sköts av personal på institutionen (självregistrering tillämpas inte för denna kurs).

  Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering.

  Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig måste du kontakta oss så fort som möjligt (läkarintyg krävs).

  För nätburen kurs krävs tillgång till dator med Internetuppkoppling via bredband eller till ett lärcentrum där motsvarande teknik kan nyttjas. För att du ska kunna delta i E–möten krävs att du har en webbkamera och ett headset.

  För att delta på kursen måste du aktivera ditt Umu-id
  Jag vill aktivera mitt Umu-id
  Jag har ett aktiverat Umu-id men glömt mitt lösenord.
  För mer info se nedan: Ny vid Umeå universitet

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  2019-11-04

  Tid: 09:00-17:00

  Plats: Marmorsalen, NUS; Byggnad 27, Målpunkt QB, Södra entrén, 1 tr ned

  Fäll ihop

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  Observera att kursuppropet är obligatoriskt, det är mycket viktigt att meddela kursansvarig om man inte kan närvara vid kursuppropet.

  Den som inte är närvarande och inte har meddelat detta förlorar sin utbildningsplats om inte särskilda skäl föreligger. Reserv kallas omedelbart.

  Träffar under kursen
  Den här kursen ges på distans. Det innebär att du bedriver det mesta av studierna på egen hand och att du har stöd från lärare och hittar kursmaterial på lärplattformen. Dessutom består kursen av en till två träffar här i Umeå.
  Den första träffen är på tre heldagar: måndag den 4 november kl. 09.00 tom. onsdag 6 november då vi slutar ca 17.00.

  Den andra träffen innebär genomförande av obligatoriska praktiska moment antingen här i Umeå eller på större sjukhus med strålbehandlingsavdelning närmare hemorten. Eftersom det senare kräver ett samarbete mellan Umeå och det andra sjukhuset ser vi gärna att önskemål om detta framförs till oss så snart som möjligt. Du måste ha genomfört dessa praktiska moment för att kunna bli godkänd på kursen, vilket innebär att det är obligatoriskt att delta i träffarna.

  Kursen avslutas fredag den 17 december med tentamen. Notera att tentamensdatumet är preliminärt, vi har inte fått någon bekräftelse från Tentamensservice än. Så fort datumet är klart kommer detta att synas i schemat (i länken nedan).
  Du kan göra tentamen antingen här i Umeå eller på hemmaplan. Väljer du de senare måste du själv ordna med tentamensplats som har en övervakning. Ta kontakt med din kommun så hjälper dom dig med lämplig plats. Om det finns ett universitet i din kommun så är det lämpligt att göra tentamen där.

  Fäll ihop
 • Övrig information 1

  All korrespondens med studenterna sker via er universitets e-post samt den nätbaserade lärplattformen Moodle som institutionen för omvårdnad använder, eftersom kursen ingår som en del i specialistsjuksköterskeprogrammet – onkologisk vård. Det är viktigt att du tar del av den informationen. Använder du inte ditt universitets e-postkonto är det viktigt att du ordnar vidaresändning till annan e-postadress.

  Logga in på lärplattformen och checka in i kursen
  Logga in på plattformen via ditt användarkonto/Umu-id (se information angående aktivering av Umu-id ovan).
  Du loggar in på följande sätt:
  • Länk till kursplattformen: http://moodle.omvardnad.umu.se
  • Logga in med ditt Umu-id
  • Leta rätt på Fristående kurser och sedan din kurs och klicka på den
  Direktlänk till kursen: http://moodle.omvardnad.umu.se/course/view.php?id=2524
  • Följ instruktionerna på sidan och klicka på knappen ”Checka in mig”
  • Du är nu inne i kursen

  Support för lärplattformen: Får du problem vid incheckningen på lärplattformen kan du kontakta: support.omvardnad@umu.se.
  Tänk på att ange vilken utbildning det gäller samt kontaktuppgifter, så hjälper vi dig så fort som möjligt.

  Fäll ihop
 • Övrig information 2

  Boende på utbildningsorten
  Om du behöver bostad på utbildningsorten så finns information och tips på Umeå universitets webb, https://www.umu.se/utbildning/darfor-umea/hitta-hem/

  Kursen du ska läsa ges av Institutionen för Strålningsvetenskaper

  Kontakta oss
  Hör gärna av dig till oss om du har funderingar kring något som rör kursen.

  Kursansvarig:
  Namn: Heikki Tölli
  e-post: heikki.tolli@umu.se
  tel. 090-785 06 85

  Studierektor:
  Namn: Jonna Wilén
  e-post: jonna.wilen@umu.se
  tel. 090-785 17 12

  Programansvarig:
  Namn: Per Fransson
  e-post: per.m.fransson@umu.se
  tel. 090-786 63 53

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Med anledning av Covid-19. Vi ställer inte in. Vi ställer om.

  Så kul att du sökt till oss, och vi ser framemot att ses! Det är annorlunda tider och vi är mitt i en pandemi där vi håller avstånd och visar hänsyn till varandra. Det är fortfarande så att utbildningar som hålls på campus kan komma att påverkas på olika sätt. Till exempel kan vissa delar av undervisningen ske på distans, så att vi inte samlas alla på campus samtidigt.

  Bästa stället att hålla sig uppdaterad om vad som händer och hur dina studier kan komma att påverkas är på Studentwebben. Där hittar du också råd, tips och verktyg för studier och samarbete på distans. Sidorna uppdateras löpande, så fort det kommer nya regler eller rekommendationer.

  Förändringar på grund av Covid-19

  Fäll ihop
 • Välkommen ny student på Umeå universitet

  Det du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe på webben. Kommer jag trivas? Kommer jag hitta någonstans att bo? Få nya vänner? Vi kanske inte kan ge dig alla svar, men visar dig var du hittar information. Välkommen!

  Ny student på Umeå universitet

  Fäll ihop
 • Introduktionsföreläsningar – ny på universitetet

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att hålla reda på. Välkommen till våra digitala introduktionsföreläsningar 13-15 januari, så guidar vi dig genom studiestarten. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – så funkar det
  • Varför finns studentkåren?
  • Studera med funktionsnedsättning
  • IT-tjänster för studenter
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Prestera och vara – hur hittar jag balans
  Fäll ihop
 • Aktivera ditt Umu-id!

  Som student kommer du att behöva ett Umu-id (ditt användarkonto) för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  Om du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Jag vill veta mer om Umu-id och hur jag aktiverar det.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att aktivera ditt konto eller logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det. Så här gör du för att ansöka om ditt Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Välkomstmässa

  Save the date! Digital välkomstmässa – ett perfekt tillfälle för dig att få koll på vad universitetet och Umeå kan erbjuda.

  Mässan startar kl 12 med en rejäl kick-off på huvudscenen. Därefter tar mässan vid. Där i vimlet kan du läsa om de utställande organisationerna och besöka mässmontrar virtuellt. Under tiden kommer det att finns representanter från organisationerna på plats i den virtuella värld mässan befinner sig i.

  När: Fredag 29 januari 2021
  Tid: Klockan 12.00 - 16:00

  Här håller du koll på Välkomstmässan. På sajten hittar du även studentföreningar, kårknutna föreningar och externa ideella föreningar. Föreningar som verkar i Umeå och på campus. Webben är ny och växer från vecka till vecka.

  Fäll ihop
 • Mottagningen

  Studielivet är mycket mer än bara studier! Studentkårerna arrangerar till studiestarten en mottagning för att välkomna alla nya studenter på Umeå universitet.

  Du som väljer att vara med får vänner för livet, känna hur studentlivet fungerar och lära dig studentikosa ord och sånger. För visst vill du också få ut det mesta av din studietid i Umeå du med?

  När: Mottagningen börjar den 13 januari och slutar den 29 januari. 

  Här håller du koll på och går med i mottagningen

  Fäll ihop
 • Gå med i en studentkår

  Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär och om du skulle uppleva problem med din utbildning, kan du få hjälp. Ta chansen att vara med och bestämma.

  Det är inte bara dina rättigheter kårerna bevakar. Som medlem i en studentkår är du också med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Kanske ordna bio, konserter eller föreläsningar?

  Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns som du ser fortfarande många fina anledningar att vara med.

  På Umeå universitet har vi tre studentkårer

  Här hittar du svar på några vanliga frågor om vad som är grejen med kåren.

   

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Med anledning av Covid-19 är det viktigt att vi inte är för många personer i lokalen samtidigt. Därför vill vi helst att du i första hand mejlar, ringer eller chattar med oss.

  Infocenter ger svar, hjälp och vägledning

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)