"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Textil design, interiör A

  • Antal högskolepoäng 30 hp
Textilutbildningar vid Umeå universitet

Intervju med studenter på våra textilutbildningar. Lyssna på vad studenterna berättar om sina utbildningar och se miljöerna de arbetar i.

Om kursen

Kursen syftar till att ge kunskaper i textil design med inriktning mot interiör. Idéprocessen synliggörs och studerande får pröva och utveckla sina egna idéer som grund för textila uttryck i rummet. Processen skall inspirera till eget nytänkande med färg, form, material och teknik. I kursen ingår formgivning och experimentellt arbete inom olika hantverksområden t.ex, textiltryck och vävning. Kursen avslutas med ett individuellt valt fördjupningsarbete. Undervisningen har ett vetenskapligt förhållningssätt till textil design. I kursen behandlas olika aktuella perspektiv på textil design till exempel: miljö, etik, genus, estetik och kommunikation.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Anna Lindwall