Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Utbildningens villkor och samhälleliga funktion (UVK)

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp
  • Nivå Grundnivå
  • Studieform Distans
  • Starttid Vårtermin 2022

Antagen till kursen

Här hittar du allt du behöver veta innan kursen startar.

Om kursen

I den här kursen studerar du lärarens och förskollärarens uppdrag och den svenska skolans organisation och styrning. Du får lära dig om hur det svenska utbildningssystemet vuxit fram och om skolans och förskolans demokratiuppdrag. Du får i kursen lära dig om och diskutera begreppen demokrati, mänskliga rättigheter, värdegrund, och hållbarutveckling i relation till skolans praktik och relevanta teoretiska utgångspunkter.
 
Kursen är lämplig för dig som vill börja arbeta i förskola eller skola eller som redan arbetar som obehörig i skolväsendet och vill ta ett steg mot en lärar- eller förskollärarexamen.

Anmälan och behörighet

Utbildningens villkor och samhälleliga funktion (UVK), 7,5 hp

Visa tillfällen för föregående termin Vårtermin 2022 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

17 januari 2022

Slutar

23 mars 2022

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Blandade tider, 50%, Distans

Antal obligatoriska träffar

1 st

Antal övriga fysiska träffar

Inga

Upplägg för distanskurs

Kursen genomförs på distans med en sammankomst på campus i mitten av kursen. Undervisningen bedrivs i form av föreläsningar och seminarier, egna litteraturstudier, gruppövningar och handledning via en nätbaserad lärplattform. De studerandes lokala villkor och inriktning utgör viktiga utgångspunkter för uppgifter i kursen. Kursen examineras fortlöpande med individuella skriftliga inlämningsuppgifter och i samband med obligatoriska seminarier samt genom en nätbaserad gruppövning. I kursen finns obligatoriska inslag som kräver fysisk närvaro på campus.

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg-Högskoleprov-Högskolepoäng

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 15 775 kr. Total studieavgift: 15 775 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-68722

Anmälan

Nu kan du anmäla dig. Du flyttas till Antagning.se. Sista anmälningsdag är den 15 oktober 2021.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktpersoner för kursen är:
Christina Sander Nordin, studieadministratör