Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Utbildningens villkor och samhälleliga funktion (UVK)

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp
  • Nivå Grundnivå
  • Studieform Distans
  • Starttid Hösttermin 2022

Antagen till kursen

Här hittar du allt du behöver veta innan kursen startar.

Om kursen

I den här kursen studerar du lärarens uppdrag och den svenska skolans organisation och styrning. Du får lära dig om hur det svenska utbildningssystemet vuxit fram och om skolans och förskolans demokratiuppdrag. Du får i kursen lära dig om och diskutera begreppen demokrati, mänskliga rättigheter, värdegrund, och hållbarutveckling i relation till skolans praktik och relevanta teoretiska utgångspunkter.

 

Kursen är lämplig för dig som vill börja arbeta i skola eller som redan arbetar som obehörig i skolväsendet och vill ta ett steg mot en lärarexamen.

Anmälan och behörighet

Utbildningens villkor och samhälleliga funktion (UVK), 7,5 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Hösttermin 2022 Visa tillfällen för efterkommande termin

Startar

29 augusti 2022

Slutar

31 oktober 2022

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Dagtid, 50%, Distans

Antal obligatoriska träffar

1 st

Upplägg för distanskurs

Kursen genomförs på distans med en sammankomst i mitten av kursen. Undervisningen bedrivs i form av föreläsningar och seminarier, egna litteraturstudier, gruppövningar och handledning via en nätbaserad lärplattform. De studerandes lokala villkor och inriktning utgör viktiga utgångspunkter för uppgifter i kursen. Kursen examineras fortlöpande med individuella skriftliga inlämningsuppgifter och i samband med obligatoriska seminarier samt genom en nätbaserad gruppövning. I kursen finns obligatoriska inslag som kräver närvaro.

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg-Högskoleprov-Högskolepoäng

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 15 775 kr. Total studieavgift: 15 775 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-68622

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 19 april 2022. Du kan inte längre anmäla dig.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktpersoner för kursen är:
Christina Sander Nordin, studieadministratör