Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Våld i nära relation

Institutionen för socialt arbete och kursansvarige hälsar Dig varmt välkommen till kursen Våld i nära relation och hoppas att den ska vara givande. Kursen består av inspelade föreläsningar och litteraturstudier och innehåller därför inga schemalagda träffar. Kursens inspelade föreläsningar finns tillgängliga på läroplattformen Cambro från kl 10.00 den 3 september OBS! För dig som är antagen med villkor gäller att behörigheten måste vara klar innan du får börja på kursen.

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen via studentwebben (se nedan). Självregistreringen är öppen mellan den 24 augusti och 2 september. Om du inte har registrerat dig innan den 2 september kan du förlora din plats på kursen.

  För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt användarkonto Umu-id, se nedan

   

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  3 september

  Tid: 10.00

  Plats: Lärplattformen cambro

  Undervisningen sker på svenska men en del av kurslitteraturen är på engelska. Du har under hela kursen tillgång till kontakt med lärare genom Cambro eller via mail. Vi har haft som ledstjärna att forma en kurs som för de flesta bör ta cirka 10 timmar per vecka i anspråk.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Lärplattformen Cambro

  Det krävs ingen större datorvana för att använda det nätburna undervisningsmaterialet. De tekniska kraven på utrustning är att din dator är ansluten till Internet med normal hastighet. Mobilt bredband rekommenderas inte.

  I Cambro finns allt kursmaterial, schema, lista över kursdeltagare, meddelande från lärare och information om kursen. All kommunikation kommer att ske via Cambro. Du får tillgång till Cambro efter registrering.

  Du loggar in i Cambro med ditt Umu-id, se nedan

  Kom ihåg! För att kunna börja kursen måste du först ha registrerat dig.

  Fäll ihop
 • Övergripande om kursens innehåll:

  Kursen består av tre delar:

  Den första delen av kursen tar upp olika teoretiska och ideologiska förklarings- och förståelsemodeller samt processer som kan leda till våld i nära relation och vägar ut ur våldet. Vidare ges kunskap om våldets karaktär, omfattning, utveckling och konsekvenser i ett internationellt och nationellt perspektiv.

  Den andra delen av kursen fokuserar på särskilt utsatta grupper

  I den tredje delen av kursen studeras myndigheters och ideella organisationers roller, ansvar och betydelser för när det gäller olika typer av insatser riktade till personer som utsatts för våld i nära relation samt förövare. Förebyggande arbete utgör ett inslag i denna del av kursen. Här kommer studenterna även att få möta professionella och ideella aktörer som arbetar med våld i nära relation i sin praktik.

  Fäll ihop
 • Kontaktuppgifter

  Om du har frågor kan du vända dig till kursansvarige:

  Jens Lindberg: jens.lindberg@umu.se

  Studievägledare: Helén Bergström: helen.bergstrom@umu.se

  Än en gång – Välkommen!

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Välkommen till Umeå universitet

  Det du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe på webben. Både för dig som studerar på campus eller för dig som läser helt på distans. Kommer jag trivas? Kommer jag hitta någonstans att bo? Få nya vänner? Vi kanske inte kan ge dig alla svar, men visar dig var du hittar information. Välkommen!

  Ny student på Umeå universitet

  Fäll ihop
 • Aktivera ditt Umu-id

  Som student kommer du att behöva ett Umu-id (ditt användarkonto) för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Mer om Umu-id och hur jag aktiverar det.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att aktivera ditt Umu-id eller att logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor och få hjälp.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det. Så här gör du för att ansöka om ditt Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Tillgång till hela Microsoft Office 365

  Som student har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365 under din studietid. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster som kan underlätta din studietid och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.

  Läs om Office 365 och hur du installera det till din dator.

  Fäll ihop
 • Ny på universitetet – studiestartsföreläsningar

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till digitala studiestartsföreläsningar 11-14 januari, så guidar vi dig genom studiestarten. Vad vill du veta mer om? 

  • Ny på universitetet – en överblick 
  • Varför finns studentkåren? 
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera 
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden 
  • Om existentiell hälsa, mening och balans
  Fäll ihop
 • Gå med i en studentkår

  Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär och om du skulle uppleva problem med din utbildning, kan du få hjälp. Ta chansen att vara med och bestämma.

  Det är inte bara dina rättigheter kårerna bevakar. Som medlem i en studentkår är du också med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Kanske ordna bio, konserter eller föreläsningar?

  Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns som du ser fortfarande många fina anledningar att vara med.

  På Umeå universitet har vi tre studentkårer

  Här hittar du svar på några vanliga frågor om vad som är grejen med kåren.

   

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Med anledning av Covid-19 är det viktigt att vi inte är för många personer i lokalen samtidigt. Därför ber vi dig att i första hand mejla, ringa eller chatta med oss.

  Infocenter ger svar, hjälp och vägledning

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)