Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Verksamhetsförlagd utbildning för yrkeslärare (VFU)

Välkommen till kursen!

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej

  Om du har blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats behöver du tacka ja för att behålla din plats. Vill du inte ha din plats, kan du låta en reserv få den genom att lämna återbud. Tacka ja eller nej gör du på Mina sidor på Antagning.se senast den 22 juli 2022.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen. På den här kursen ska du själv registrera dig i Studentwebben innan kursstart. Det kan du endast göra under perioden 2022-08-22 till och med 2022-08-30. Om du inte har registrerat dig senast den 30 augusti, riskerar du din plats på kursen.

  Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering.

  Hur du registrerar dig förklaras här: Studentwebben

  Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig måste du kontakta oss så fort som möjligt (läkarintyg krävs).

  För att kunna registrera dig på kursen behöver du ett aktivt Umu-id. Har du glömt användarnamn eller läsenord kan du få hjälp längre ned på den här sidan.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  29 augusti 2022

  Tid: Se schema

  Schemalänk publiceras här senast 30 dagar innan kursstart.
  Fäll ihop

Om kursen

 • Kursens upplägg

  Kursen ges i samverkan mellan Pedagogiska institutionen som har kursansvar och Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap (TUV). Kursen består av två moment, VFU 1, 15 hp,  som genomförs under termin 5 och VFU 2, 15 hp, som genomförs under termin 6. Kursen som går på halvfart omfattar totalt 80 heldagar som fördelas jämnt över de två terminerna. Undantag från en jämn fördelning av undervisning kan göras om särskilda skäl föreligger. Vid tillgodoräknande av VFU 1 genomförs 40 heldagar (VFU 2) under termin 5.

  I augusti kommer kursplattformen Canvas och studieguide att finnas tillgänglig. Ni får då också besked om vilken lärare som ni kommer att ha under kursen. Läraren är den som rättar era uppgifter, gör praktikbesök hos er och som ni i första hand har kontakt med under kursens gång.

  Vid mer övergripande frågor kontaktar ni följande personer:

  Kursspecifika frågor: robert.holmgren@umu.se
  Registrering mm: administration@pedag.umu.se  

  Vi önskar er en glad sommar och varmt välkomna till höstens kurs.

  // Lärarlaget genom Robert  

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)