Engelskt namn: Field Work
Denna kursplan gäller: 2021-08-16 till 2022-07-24 (nyare version av kursplanen finns)
Kursplan för kurser med start innan 2022-07-24
Kurskod: 2MR060
Högskolepoäng: 15
Utbildningsnivå: Grundnivå
Huvudområden och successiv fördjupning:
Måltids- och restaurangvetenskap: Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav
Betygsskala: För denna kurs ges betygen VG Väl godkänd, G Godkänd, U Underkänd
Ansvarig institution: Institutionen för kost- och måltidsvetenskap
Beslutad av: Föreståndaren, 2015-06-02
Reviderad av: Prefekten, 2021-03-08
Göransson Kristina
Etnografi : sjösätt, navigera och ro i land ditt projekt
Upplaga 1 : Lund : Studentlitteratur : [2019] : 195 sidor :
ISBN: 9789144130538
Obligatorisk
Se bibliotekskatalogen Album
God forskningssed [Elektronisk resurs]
Reviderad utgåva : Stockholm : Vetenskapsrådet : 2017 : 82 s. :
Fritt tillgänglig via Vetenskapsrådet
ISBN: 978-91-7307-352-3
Obligatorisk
Se bibliotekskatalogen Album
Kvalitativ innehållsanalys. Tillämpad kvalitativ forskning inom hälso- och sjukvård
Granskär M, Höglund- Nielsen B
Lund: Studentlitteratur :
Obligatorisk
Läsanvisning: s.159-172
Kvalitativa metoder helt enkelt!
Klingberg Gunilla, Hallberg Ulrika
Upplaga 1:1 : Lund : Studentlitteratur : [2021] : 376 sidor :
ISBN: 9789144142913
Obligatorisk
Se bibliotekskatalogen Album
Läsanvisning: s. 77-91 och 117-137
Trost Jan
Kvalitativa intervjuer.
Lund: Studentlitteratur. 165s : 2010 :
Obligatorisk
Läsanvisning: 4:e omarb uppl
Kulturanalytiska verktyg
Ehn Billy, Löfgren Orvar
1. uppl. : Malmö : Gleerup : 2012 : 169 s. :
ISBN: 978-91-40-68096-9
Obligatorisk
Se bibliotekskatalogen Album
Läsanvisning: s. 5-109
Samhällsvetenskapliga metoder
Bryman Alan, Nilsson Björn
2., [rev.] uppl. : Malmö : Liber : 2011 : 690 s. :
ISBN: 978-91-47-09068-6
Obligatorisk
Se bibliotekskatalogen Album
Läsanvisning: Kap. 24, Kvalitativ dataanalys
Övrig vetenskaplig litteratur tillkommer utifrån projektarbetets inriktning och bestäms i samråd med handledare.