Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 20 januari 2021)
TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN
Välkommen till kursen!
Du registrera dig själv på kursen via Studentportalen detta kan du göra mellan den 13/1 - 20/1. På webbplatsen http://www.tfe.umu.se/student/kursregistrering/ hittar du mer detaljerad information om registreringen.
På antagningsbeskedet framgår det om du har blivit antagen med villkor. För dig som är antagna till kursen med villkor så innebär det att du inte uppfyllde kraven då ni antogs. Du måste senast vid kursstart kunna visa upp att du uppfyller samtliga behörighetskrav för att kunna gå kursen. Kontakta studievägledare Catharina Åhgren för att visa upp att du är uppfyller behörighetskraven så registrerar hon dig.
Fäll ihopKursstarten sker direkt efter kursintrot till kursen Databasteknik och webbaserade system. Det är i stort sett samma studenter på båda kurserna men blir förmodligen lite rörigt precis i gränsen mellan kursstarterna, vid ca 10:45.
Kursen går på halvfart under perioden 2019-01-21 till 2017-03-23 och klassificerad som en distanskurs men nästan alla studenter är programstudenter i Umeå. Vi ger introduktions-föreläsningar till varje moment och labhandledning på plats här i Umeå. Men samtliga moment finns som film och den som behöver får handledning via Internet. Alla föreläsnings-power-point kommer att läggas upp på Moodle.
Kursen består av fyra arbetsupgifter (Lo-fi prototyp, HTML och CSS, Javascript och Publiceringssystem) samt tre seminarieuppgifter. Då semniarieuppgifterna bygger på att ni ska läsa och kommentara andras inlägg så se till att göra dessa enligt schemat. De tre arbetsuppgifterna (labbarna) jobbar ni individuellt med.
Fäll ihopLärplattformen som vi använder på kursen är Moodle. Där hittar du all inormation om kursen och det är där lämnar in dina arbetsuppgifter. Det är även via Moodel som vi kommer att kommunicera, i första hand via de Forum som finns där.
För att kunna logga in på Moodle behöver du aktivera ditt Umu-id, läs om detta längre ner. I Moodle kommer med ditt konto vara kopplat till din student-mail som du får. Se till att antingen läsa denna mail eller vidarebefodra mailen från studentmailen till den mail du önskar använda.
Fäll ihopSå kul att du sökt till oss, och vi ser framemot att ses! Det är annorlunda tider och vi är mitt i en pandemi där vi håller avstånd och visar hänsyn till varandra. Det är fortfarande så att utbildningar som hålls på campus kan komma att påverkas på olika sätt. Till exempel kan vissa delar av undervisningen ske på distans, så att vi inte samlas alla på campus samtidigt.
Bästa stället att hålla sig uppdaterad om vad som händer och hur dina studier kan komma att påverkas är på Studentwebben. Där hittar du också råd, tips och verktyg för studier och samarbete på distans. Sidorna uppdateras löpande, så fort det kommer nya regler eller rekommendationer.
Förändringar på grund av Covid-19
Fäll ihopDet du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe på webben. Kommer jag trivas? Kommer jag hitta någonstans att bo? Få nya vänner? Vi kanske inte kan ge dig alla svar, men visar dig var du hittar information. Välkommen!
Ny student på Umeå universitet
Fäll ihopHar du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att hålla reda på. Välkommen till våra digitala introduktionsföreläsningar 13-15 januari, så guidar vi dig genom studiestarten. Vad vill du veta mer om?
Som student kommer du att behöva ett Umu-id (ditt användarkonto) för att till exempel
Om du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.
Jag vill veta mer om Umu-id och hur jag aktiverar det.
Det här funkar ju inte. Hjälp!
Om du får problem att aktivera ditt konto eller logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor.
Fäll ihopNär du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som
Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det. Så här gör du för att ansöka om ditt Umu-kort.
Fäll ihopSave the date! Digital välkomstmässa – ett perfekt tillfälle för dig att få koll på vad universitetet och Umeå kan erbjuda.
Mässan startar kl 12 med en rejäl kick-off på huvudscenen. Därefter tar mässan vid. Där i vimlet kan du läsa om de utställande organisationerna och besöka mässmontrar virtuellt. Under tiden kommer det att finns representanter från organisationerna på plats i den virtuella värld mässan befinner sig i.
När: Fredag 29 januari 2021
Tid: Klockan 12.00 - 16:00
Här håller du koll på Välkomstmässan. På sajten hittar du även studentföreningar, kårknutna föreningar och externa ideella föreningar. Föreningar som verkar i Umeå och på campus. Webben är ny och växer från vecka till vecka.
Fäll ihopStudielivet är mycket mer än bara studier! Studentkårerna arrangerar till studiestarten en mottagning för att välkomna alla nya studenter på Umeå universitet.
Du som väljer att vara med får vänner för livet, känna hur studentlivet fungerar och lära dig studentikosa ord och sånger. För visst vill du också få ut det mesta av din studietid i Umeå du med?
När: Mottagningen börjar den 13 januari och slutar den 29 januari.
Här håller du koll på och går med i mottagningen
Fäll ihopStudentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär och om du skulle uppleva problem med din utbildning, kan du få hjälp. Ta chansen att vara med och bestämma.
Det är inte bara dina rättigheter kårerna bevakar. Som medlem i en studentkår är du också med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Kanske ordna bio, konserter eller föreläsningar?
Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns som du ser fortfarande många fina anledningar att vara med.
På Umeå universitet har vi tre studentkårer
Här hittar du svar på några vanliga frågor om vad som är grejen med kåren.
Fäll ihop
Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.
Med anledning av Covid-19 är det viktigt att vi inte är för många personer i lokalen samtidigt. Därför vill vi helst att du i första hand mejlar, ringer eller chattar med oss.
Infocenter ger svar, hjälp och vägledning
Fäll ihop