"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Kritiskt skrivande, 3 hp

Engelskt namn: Critical writing

Denna kursplan gäller: 2017-08-28 till 2020-02-02 (nyare version av kursplanen finns)

Kurskod: 1FK088

Högskolepoäng: 3

Utbildningsnivå: Avancerad nivå

Huvudområden och successiv fördjupning: Fri konst: Avancerad nivå, har kurs/er på avancerad nivå som förkunskapskrav

Betygsskala: Tvågradig skala

Ansvarig institution: Konsthögskolan

Beslutad av: Utbildningsledaren för humanistiska fakulteten, 2017-08-16

Innehåll

Kursen är en fortsättning och fördjupning av kursen Kritiskt skrivande på kandidatprogrammet. Kursen fokuserar på diskussion och analys av texten och skrivrollen i samtidskonsten. Det kritiska skrivandet är en grund för studentens egen konstnärliga praktik och är kopplad till textdelen av examensarbetet under termin 4. Kursen innehåller praktiska övningar där studenten formulerar en kritisk text i samband med sitt eget konstnärliga arbete.
 

Förväntade studieresultat

Efter avslutad kurs ska studenten

  • ha tillgodo gjort sig fördjupade färdigheter att formulera akademiska texter i samband med sin egen konstnärliga praktik.
  • ha förståelse för vilken roll text och kritik har och användas inom samtidskonsten
  • på ett sakligt och informativt sätt ge kritik och diskutera styrkor och svagheter i sitt eget och andras konstnärliga arbeten.

Behörighetskrav

Deltagande i kursen förutsätter att studenten är antagen till masterprogrammet i fri konst vid Konsthögskolan, Umeå universitet samt har erhållit betyget Godkänd i samtliga kurser på termin 1 på masterprogrammet i fri konst (kurskoder 1FK081 t.o.m. 1FK083).

Undervisningens upplägg

Undervisningen består av seminarier, lektioner och praktiska övningar och inkluderar individuell handledning och gruppdiskussioner. Undervisningsspråk är engelska. Vissa relevanta skriftliga material distribueras under kursen.

Undervisningen sker på engelska.

Examination

Studenten examineras kontinuerligt under kursens gång genom bedömning i seminarier där konstnärligt skriftligt arbete presenteras och diskuteras muntligt både individuellt och i grupp. Kursen innehåller examinerande skriftliga inlämningsuppgifter.

På kursen ges betygen Godkänd eller Underkänd. För studerande som inte godkänts vid ordinarie provtillfälle anordnas vid behov ytterligare ett provtillfälle inom tre månader samt ett uppsamlingsprov inom ett år.

En student som utan godkänt resultat har genomgått ordinarie prov samt ett omprov för en kurs eller en del av en kurs, har vid nästa omprovstillfälle rätt att få en annan examinator utsedd, om inte särskilda skäl talar emot det. Begäran om detta ställs till Humanistiska fakultetsnämnden. Studerande har rätt att prövas på samma kursplan som vid ordinarie prov vid minst två tillfällen upp till två år efter första registreringstillfället.

Studenten kan ansöka om tillgodoräknande av hel eller del av kurs baserat på tidigare genomgången utbildning eller yrkesverksamhet. För mer information, se http://www.student.umu.se/examen/tillgodoraknanden/

Tillgodoräknande prövas individuellt enligt Umeå universitets tillgodoräknandeordning.
Se http://www.umu.se/utbildning/antagning/tillgodoraknande
 

Övriga föreskrifter

Undervisningsspråk är engelska.

Tillgodoräknande prövas individuellt enligt Umeå universitets tillgodoräknandeordning.
Se http://www.umu.se/utbildning/antagning/tillgodoraknande

Litteratur

Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen. Kontakta aktuell institution.