"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Kulturgeografi och urban teori, 15 hp

Engelskt namn: Human Geography and Urban Theory

Denna kursplan gäller: 2017-09-18 till 2017-09-24 (nyare version av kursplanen finns)

Kurskod: 2KG158

Högskolepoäng: 15

Utbildningsnivå: Avancerad nivå

Huvudområden och successiv fördjupning: Kulturgeografi: Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav

Betygsskala: AF

Ansvarig institution: Institutionen för geografi

Beslutad av: Prefekten, 2017-09-27

Innehåll

Kursen ger en översikt av grundläggande planeringsteori och urban teori samt en tillämpning av rumsliga begrepp och teorier i praktisk samhällsplanering. Den rumsliga analysen bildar utgångspunkten för  tillämpningen av GIS-verktygen utifrån studenternas individuella kunskapsnivå. Planeringstemana under kursen belyser i första hand svensk och europeisk samhällsplanering på olika geografiska nivåer och i ett jämförande perspektiv. Generella planeringsutmaningar såsom deltagande planering, hållbar utveckling och planering, planeringens legitimitet och resultat, flernivåstyrning etc. behandlas. Urban teori utgör ett väsentligt inslag i kursen där de ekonomisk-geografiska, rumsliga och sociala perspektiven utgör de centrala utgångspunkterna.

 

Förväntade studieresultat


 

Behörighetskrav

Univ: 120 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng i ett huvudområde, inklusive 7,5 ECTS i kvantitativa metoder eller motsvarande.

Dessutom krävs Engelska B/6 från gymnasieskolan.

Undervisningens upplägg

Kursen bygger på föreläsningar, seminarier och gruppövningar. En del av gruppövningarna är mer praktiska till sin karaktär medan andra är mer teoretiska. Relevanta genusperspektiv är integrerade i alla teman. All undervisning på kursen sker på engelska.

Examination

 

Litteratur

Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen. Kontakta aktuell institution.