"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Magisteruppsats i kostvetenskap, 15 hp

Engelskt namn: Master´s thesis (one-year), Food and Nutrition

Denna kursplan gäller: 2022-01-03 och tillsvidare

Kurskod: 2KN073

Högskolepoäng: 15

Utbildningsnivå: Avancerad nivå

Huvudområden och successiv fördjupning: Kostvetenskap: Avancerad nivå, innehåller examensarbete för magisterexamen
Måltids- och restaurangvetenskap: Avancerad nivå, innehåller examensarbete för magisterexamen

Betygsskala: Tregradig skala

Ansvarig institution: Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

Beslutad av: Prefekten, 2021-05-17

Innehåll

Kursen innefattar praktisk tillämpning av vetenskaplig metod inom något område av ämnet kostvetenskap. Arbetet sker självständigt under handledning och presenteras i en uppsats. Såväl presentation och försvar av den egna uppsatsen som opposition av annan studerandes uppsats ingår i kursen.
 
De förväntade studieresultaten överensstämmer med uppsatskurs i kostvetenskap på grundläggande nivå. Denna kurs på avancerad nivå ställer dock högre krav på självständighet och om relevant, mer avancerade analysmetoder.
 
Kursen består av två moduler:

  1. Projektplanering, datainsamling och inledande analysarbete (Project Planning, Data Collection and Initial Analysis) 6 hp.
  2. Analys samt produktion, presentation och försvar av uppsats (Analysis, Production, Presentation and Defence of Thesis) 9 hp

Förväntade studieresultat

Modul 1. Projektplanering, datainsamling och inledande analysarbete, 6 hp
För godkänd kurs ska den studerande kunna:
Färdighet och förmåga

  • Identifiera och formulera en avgränsad kostvetenskaplig forskningsfråga.
  • Inom givna tidsramar planera bearbetning och analys av insamlat material i enlighet med relevant forskningsmetod

Värderingsförmåga och förhållningssätt

  • Inom givna tidsramar motivera bearbetning och analys av insamlat material i enlighet med relevant forskningsmetod
  • Tillämpa ett forskningsetiskt förhållningssätt.

Modul 2. Analys samt produktion, presentation och försvar av uppsats, 9 hp
För godkänd kurs ska den studerande kunna:
Färdighet och förmåga

  • Söka, samla och integrera relevant vetenskaplig litteratur i relation till den egna forskningsfrågan.
  • Bearbeta och analysera insamlade data med vetenskapligt vedertagna metoder.
  • Presentera resultat som relaterar till den egna forskningsfrågan.
  • Självständigt producera en uppsats inom givna tidsramar i enlighet med etablerade vetenskapliga normer gällande språkbruk och formalia.

Värderingsförmåga och förhållningssätt

  • Utvärdera den valda forskningsmetodens styrkor och begränsningar i relation till den egna forskningsfrågan.
  • Värdera, kritiskt tolka och diskutera egna forskningsresultat i relation till relevant vetenskaplig litteratur.
  • Dra slutsatser som har stöd i uppsatsens resultat.
  • Diskutera genusperspektiv och samhällsrelevans i relation till egna forskningsresultat.
  • Tillämpa ett forskningsetiskt förhållningssätt.
  • Självständigt, presentera, diskutera och försvara sin uppsats.
  • Granska, värdera och diskutera andra studenters uppsatser.

Behörighetskrav

Kostvetenskap 90 hp varav 15 hp uppsats, eller måltids- och restaurangvetenskap, 90 hp varav 15 hp uppsats, samt metodkurser på avancerad nivå 7,5hp, eller motsvarande. Engelska för grundläggande behörighet för högskolestudier.

Undervisningens upplägg

Preliminärt val av ämne för uppsatsen görs av studenten i samråd med kurssamordnare. Val av forskningsfråga och relevant vetenskaplig metod görs av studenten i samråd med handledare. Uppsatsen genomförs normalt individuellt med kontinuerlig handledning och obligatorisk medverkan i seminarier. Om studenter vill skriva annat än individuellt ska detta diskuteras med kurssamordnare.
Handledningsresurs ska nyttjas av studenten under den termin som studenten är förstagångsregistrerad på kursen, eller senast under nästkommande termin. Om studenten inte avser att nyttja handledningsresurs i enlighet med detta uppmanas studenten att kontakta kursansvarig och studierektor.

Examination

Modul 1. Projektplanering, datainsamling och inledande analysarbete, 6 hp
Examination sker genom inlämning av underlag inför obligatorisk handledning (projektplan respektive analysplan) samt aktivt deltagande i dessa. På momentet sätts betyget U eller G.
 
Modul 2. Analys samt produktion, presentation och försvar av uppsats, 9 hp
Examination sker genom bedömning av det självständiga arbetet vilket inkluderar arbetsprocess, författande, presentation och försvar. Vidare krävs en godkänd opposition på ett annat arbete på samma nivå.
 
Hel kurs
För att bli godkänd på hel kurs krävs att samtliga examinerande delar är godkända. För VG på hel kurs krävs VG på modul 2.

Eventuella kompletteringar skall ske efter examinators anvisning inom den tid som examinator anger.
I följande text avser prov de examinationsformer som angivits ovan. Ett omprov ska erbjudas senast två månader efter ordinarie provtillfälle, dock ska omprov erbjudas tidigast tio arbetsdagar efter det att resultatet av ordinarie prov har meddelats och studenten delgivits återkoppling på provet, exempelvis kopia av studentens tentamen. För prov som genomförs under maj och juni månad får första omprovet erbjudas inom tre månader efter ordinarie provtillfälle.
Dessutom skall minst ytterligare ett omprov erbjudas inom ett år från ordinarie provtillfälle, s.k. uppsamlingsprov. I de fall prov eller obligatoriska undervisningsmoment inte kan upprepas enligt gällande regler för omprov och ompraktik kan det istället ersättas med en annan uppgift. Omfattningen av och innehållet i en sådan uppgift skall stå i rimlig proportion till det missade obligatoriska momentet.

Avsteg från kursplanens examinationsform kan göras för en student som har beslut om pedagogiskt stöd på grund av funktionsnedsättning. Individuell anpassning av examinationsformen ska övervägas utifrån studentens behov. Examinationsformen anpassas inom ramen för kursplanens förväntade studieresultat. Efter begäran av studenten ska kursansvarig lärare, i samråd med examinator, skyndsamt besluta om anpassad examinationsform. Beslutet ska sedan meddelas studenten.

Studerande som underkänts vid ett provtillfälle har möjlighet att delta i förnyat prov vid minst fem provtillfällen. En student har rätt att begära att få byta examinator efter två underkända prov på moment eller delar av kurs. Studierektor kontaktas i sådana fall. Prov baserad på denna kursplan kan garanteras under två år efter studentens förstagångsregistrering på kursen. Student som erhållit godkänt resultat på ett prov får ej genomgå förnyad examination. I det fall kursplanen upphör att gälla eller genomgår större förändringar garanteras studenter minst tre provtillfällen (inklusive ordinarie provtillfälle) enligt den ursprungliga kursplanen under en tid av maximalt två år från det att tidigare kursplan upphört att gälla eller kursen slutat erbjudas.

TILLGODORÄKNANDE
Tillgodoräknande av kurs (helt eller delvis) kan prövas. Se universitetets regelverk och tillgodoräknandeordning. Ansökan görs på universitetet e-tjänst för tillgodoräknande https://www.umu.se/student/mina-studier/tillgodoraknande/. Tillgodoräknande prövas av Studentcentrum vid Umeå universitet.

Litteratur

  • Giltig från: 2024 vecka 1

    UPPSATS I KOSTVETENSKAP 15.0 HP

    Rekommenderad litteratur

    Att skriva PM/ Rapporter/ Uppsatser. Umeå: Institutionen för kost- och måltidsvetenskap
    Institutionen för kost- och måltidsvetenskap :
    Obligatorisk
    Läsanvisning: Senaste versionen

    Övrig litteratur (bestäms i samråd med handledaren)

    Allmänt om uppsatsskrivande

    Att skriva en bra uppsats
    Rienecker Lotte, Stray Jørgensen Peter, Lagerhammar Ann
    Upplaga 4 : Stockholm : Liber : [2018] : 400 sidor :
    ISBN: 9789147113644
    Se Umeå UB:s söktjänst
    Läsanvisning: Se bibliotekets söktjänst

    Vetenskaplig teori och metod : från idé till examination inom vård- och hälsovetenskap
    Henricson Maria, Ali Lilas, Andersson Ewa, Billhult Annika, Blomberg Helena, Borglin Gunilla, Carlson Elisabeth, Engström Åsa, Falk-Brynhildsen Karin, Friberg Febe, Fridlund Bengt, Gunnarsson Ingemar, Hellberg Sara, Hellström Amanda, Holmberg Mats, Hällgren Graneheim Ulla, Juuso Päivi, K. Holmström Inger, Karlsson Eva Karin, Kjellström Sofia, Landström Catharina, Larsson Jan, Lindgren Britt-Marie, Lundman Berit, Lövenmark Annica, Mårtensson Jan, Persson Carina, Petersson Pia, Priebe Gunilla, Rosén Måns, Rämgård Margareta, Sandgren Anna, Skott Carola, Stenberg Marie, Sundin Karin, Svensson Anders, Wibeck Victoria, Öhlén Joakim, Hallberg Jonny, Hallberg Jonny, Henricson Maria
    3 uppl. : Studentlitteratur AB : 2023 : 564 sidor :
    ISBN: 9789144161389
    Se Umeå UB:s söktjänst
    Läsanvisning: Se Umeå UB:s söktjänst.

    Strömquist Siv
    Uppsatshandboken : råd och regler för utformningen av examensarbeten och vetenskapliga uppsatser
    Sjunde upplagan : Lund : Studentlitteratur : [2019] : 180 sidor :
    ISBN: 9789144133843
    Se Umeå UB:s söktjänst
    Läsanvisning: Se bibliotekets söktjänst

    Trost Jan
    Att vara opponent
    2., [uppdaterade] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2013 : 66 s. :
    ISBN: 9789144095066
    Se Umeå UB:s söktjänst
    Läsanvisning: Se bibliotekets söktjänst

    Lindstedt Inger
    Talarens hantverk : att göra framgångsrika presentationer
    1. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2015 : 220 s. :
    ISBN: 9789144096667
    Se Umeå UB:s söktjänst

    Förståelse, beskrivning och förklaring : introduktion till samhällsvetenskaplig metod för hälsovård och socialt arbete
    Jacobsen Dag Ingvar, Järvå Håkan, Wallin Bitte
    2., uppdaterade och utök. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2012 : 327 s. :
    ISBN: 978-91-44-08142-7
    Se Umeå UB:s söktjänst

    God forskningssed
    Reviderad utgåva : Stockholm : Vetenskapsrådet :senaste versionen: :
    Fritt tillgänglig via Vetenskapsrådet
    Läsanvisning: Se Umeå UB:s söktjänst.

    Kvantitativ metod

    Wenemark Marika
    Enkätmetodik : att planera och genomföra en undersökning
    Första upplagan : Stockholm : Liber : [2023] : 273 sidor :
    ISBN: 9789147147298
    Se Umeå UB:s söktjänst
    Läsanvisning: Se Umeå UB:s söktjänst.

    Ejlertsson Göran
    Enkäten i praktiken : en handbok i enkätmetodik
    Fjärde upplagan : Lund : Studentlitteratur : [2019] : 176 sidor :
    ISBN: 9789144131443
    Se Umeå UB:s söktjänst
    Läsanvisning: Se Umeå UB:s söktjänst

    Ejlertsson Göran
    Statistik för hälsovetenskaperna
    Tredje upplagan : Lund : Studentlitteratur : [2019] : 279 sidor :
    ISBN: 9789144122694
    Se Umeå UB:s söktjänst
    Läsanvisning: Se Umeå UB:s söktjänst.

    Hellmer Stefan
    Grunderna i statistisk dataanalys : med tillämpning inom hälsovetenskaperna
    Upplaga 1 : Lund : Studentlitteratur : [2022] : 310 sidor :
    ISBN: 9789144154640
    Se Umeå UB:s söktjänst
    Läsanvisning: Se Umeå UB:s söktjänst.

    Introduktion till SPSS
    Institutionen för kost- och måltidsvetenskap :
    Läsanvisning: Senaste versionen (43 sid)

    Field Andy P.
    Discovering statistics using IBM SPSS statistics
    5. ed. : 2018 : 1070 sidor :
    ISBN: 9781526419521
    Se Umeå UB:s söktjänst
    Läsanvisning: Se Umeå UB:s söktjänst.

    Kvalitativ metod

    Forskningsintervjun : tekniker och genomförande
    Gillham Bill, Jamison Gromark Emily
    1. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2008 : 229 s. :
    ISBN: 978-91-44-04012-7
    Se Umeå UB:s söktjänst
    Läsanvisning: Se bibliotekets söktjänst

    Wibeck Victoria
    Fokusgrupper : om fokuserade gruppintervjuer som undersökningsmetod
    2., uppdaterade och utök. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2010 : 178 s. :
    ISBN: 978-91-44-05856-6
    Se Umeå UB:s söktjänst
    Läsanvisning: Se bibliotekets söktjänst

    Trost Jan
    Kvalitativa intervjuer
    4., [omarb.] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2010 : 165 s. :
    ISBN: 978-91-44-06216-7
    Se Umeå UB:s söktjänst
    Läsanvisning: Se bibliotekets söktjänst

    Kostundersökningsmetodik

    Nygren Charlotte
    Forskning om kost och hälsa. Att tolka och förstå vetenskapen
    Inst för kostvetenskap : 2015 :
    Elektronisk version

    Perspective: An Extension of the STROBE Statement for Observational Studies in Nutritional Epidemiology (STROBE-nut) : Explanation and Elaboration
    Hörnell Agneta, Berg Christina, Forsum Elisabet, Larsson Christel, Sonestedt Emily, Akesson Agneta, Lachat Carl, Hawwash Dana, Kolsteren Patrick, Byrnes Graham, De Keyzer Willem, Van Camp John, Cade Janet E., Greenwood Darren C., Slimani Nadia, Cevallos Myriam, Egger Matthias, Huybrechts Inge, Wirfalt Elisabet
    AMER SOC NUTRITION-ASN : 2017 :
    http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:umu:diva-140047

  • Giltig från: 2023 vecka 30

    UPPSATS I KOSTVETENSKAP 15.0 HP

    Rekommenderad litteratur

    Att skriva PM/ Rapporter/ Uppsatser. Umeå: Institutionen för kost- och måltidsvetenskap
    Institutionen för kost- och måltidsvetenskap :
    Obligatorisk
    Läsanvisning: Senaste versionen

    Övrig litteratur (bestäms i samråd med handledaren)

    Allmänt om uppsatsskrivande

    Att skriva en bra uppsats
    Rienecker Lotte, Stray Jørgensen Peter, Lagerhammar Ann
    Upplaga 4 : Stockholm : Liber : [2018] : 400 sidor :
    ISBN: 9789147113644
    Se Umeå UB:s söktjänst
    Läsanvisning: Se bibliotekets söktjänst

    Henricson Maria
    Vetenskaplig teori och metod : från idé till examination inom omvårdnad
    Andra upplagan : Lund : Studentlitteratur AB : 2017 : 510 sidor :
    ISBN: 978-91-44-11328-9
    Se Umeå UB:s söktjänst

    Seminarieboken : att skriva, presentera och opponera
    Björklund Maria, Paulsson Ulf
    2. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2012 : 147 s. :
    ISBN: 978-91-44-05985-3
    Se Umeå UB:s söktjänst
    Läsanvisning: Se bibliotekets söktjänst

    Strömquist Siv
    Uppsatshandboken : råd och regler för utformningen av examensarbeten och vetenskapliga uppsatser
    Sjunde upplagan : Lund : Studentlitteratur : [2019] : 180 sidor :
    ISBN: 9789144133843
    Se Umeå UB:s söktjänst
    Läsanvisning: Se bibliotekets söktjänst

    Trost Jan
    Att vara opponent
    2., [uppdaterade] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2013 : 66 s. :
    ISBN: 9789144095066
    Se Umeå UB:s söktjänst
    Läsanvisning: Se bibliotekets söktjänst

    Lindstedt Inger
    Talarens hantverk : att göra framgångsrika presentationer
    1. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2015 : 220 s. :
    ISBN: 9789144096667
    Se Umeå UB:s söktjänst

    Förståelse, beskrivning och förklaring : introduktion till samhällsvetenskaplig metod för hälsovård och socialt arbete
    Jacobsen Dag Ingvar, Järvå Håkan, Wallin Bitte
    2., uppdaterade och utök. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2012 : 327 s. :
    ISBN: 978-91-44-08142-7
    Se Umeå UB:s söktjänst

    God forskningssed
    Reviderad utgåva : Stockholm : Vetenskapsrådet : 2017 : 82 s. :
    Fritt tillgänglig via Vetenskapsrådet
    ISBN: 978-91-7307-352-3
    Se Umeå UB:s söktjänst

    Kvantitativ metod

    Wenemark Marika
    Enkätmetodik : att planera och genomföra en undersökning
    Första upplagan : Stockholm : Liber : [2023] : 273 sidor :
    ISBN: 9789147147298
    Se Umeå UB:s söktjänst

    Ejlertsson Göran
    Enkäten i praktiken : en handbok i enkätmetodik
    Fjärde upplagan : Lund : Studentlitteratur : [2019] : 176 sidor :
    ISBN: 9789144131443
    Se Umeå UB:s söktjänst
    Läsanvisning: Se Umeå UB:s söktjänst

    Ejlertsson Göran
    Statistik för hälsovetenskaperna
    Tredje upplagan : Lund : Studentlitteratur : [2019] : 279 sidor :
    ISBN: 9789144122694
    Se Umeå UB:s söktjänst
    Läsanvisning: Se bibliotekets söktjänst

    Hellmer Stefan
    Grunderna i statistisk dataanalys : med tillämpning inom hälsovetenskaperna
    Upplaga 1 : Lund : Studentlitteratur : [2022] : 310 sidor :
    ISBN: 9789144154640
    Se Umeå UB:s söktjänst

    Introduktion till SPSS
    Institutionen för kost- och måltidsvetenskap :
    Läsanvisning: Senaste versionen (43 sid)

    Field Andy P.
    Discovering statistics using IBM SPSS statistics
    5. ed. : 2018 : 1070 sidor :
    ISBN: 9781526419521
    Se Umeå UB:s söktjänst

    Kvalitativ metod

    Forskningsintervjun : tekniker och genomförande
    Gillham Bill, Jamison Gromark Emily
    1. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2008 : 229 s. :
    ISBN: 978-91-44-04012-7
    Se Umeå UB:s söktjänst
    Läsanvisning: Se bibliotekets söktjänst

    Wibeck Victoria
    Fokusgrupper : om fokuserade gruppintervjuer som undersökningsmetod
    2., uppdaterade och utök. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2010 : 178 s. :
    ISBN: 978-91-44-05856-6
    Se Umeå UB:s söktjänst
    Läsanvisning: Se bibliotekets söktjänst

    Trost Jan
    Kvalitativa intervjuer
    4., [omarb.] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2010 : 165 s. :
    ISBN: 978-91-44-06216-7
    Se Umeå UB:s söktjänst
    Läsanvisning: Se bibliotekets söktjänst

    Kostundersökningsmetodik

    Nygren Charlotte
    Forskning om kost och hälsa. Att tolka och förstå vetenskapen
    Inst för kostvetenskap : 2015 :
    Elektronisk version

    Perspective: An Extension of the STROBE Statement for Observational Studies in Nutritional Epidemiology (STROBE-nut) : Explanation and Elaboration
    Hörnell Agneta, Berg Christina, Forsum Elisabet, Larsson Christel, Sonestedt Emily, Akesson Agneta, Lachat Carl, Hawwash Dana, Kolsteren Patrick, Byrnes Graham, De Keyzer Willem, Van Camp John, Cade Janet E., Greenwood Darren C., Slimani Nadia, Cevallos Myriam, Egger Matthias, Huybrechts Inge, Wirfalt Elisabet
    AMER SOC NUTRITION-ASN : 2017 :
    http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:umu:diva-140047

    Dessutom finns följande resurser i Canvas: Inspelad föreläsning kring kvalitativ metod, enkätundersökningar, vetenskapligt skrivande och SPSS.

  • Giltig från: 2022 vecka 1

    MAGISTERUPPSATS I KOSTVETENSKAP 15.0 HP

    Rekommenderad litteratur

    Att skriva PM/ Rapporter/ Uppsatser. Umeå: Institutionen för kost- och måltidsvetenskap
    Institutionen för kost- och måltidsvetenskap :
    Obligatorisk
    Läsanvisning: Senaste versionen

    Övrig litteratur (bestäms i samråd med handledaren)

    Allmänt om uppsatsskrivande

    Att skriva en bra uppsats
    Rienecker Lotte, Stray Jørgensen Peter, Lagerhammar Ann
    Upplaga 4 : Stockholm : Liber : [2018] : 400 sidor :
    ISBN: 9789147113644
    Se Umeå UB:s söktjänst
    Läsanvisning: Se bibliotekets söktjänst

    Seminarieboken : att skriva, presentera och opponera
    Björklund Maria, Paulsson Ulf
    2. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2012 : 147 s. :
    ISBN: 978-91-44-05985-3
    Se Umeå UB:s söktjänst
    Läsanvisning: Se bibliotekets söktjänst

    Strömquist Siv
    Uppsatshandboken : råd och regler för utformningen av examensarbeten och vetenskapliga uppsatser
    Sjunde upplagan : Lund : Studentlitteratur : [2019] : 180 sidor :
    ISBN: 9789144133843
    Se Umeå UB:s söktjänst
    Läsanvisning: Se bibliotekets söktjänst

    Trost Jan
    Att vara opponent
    2., [uppdaterade] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2013 : 66 s. :
    ISBN: 9789144095066
    Se Umeå UB:s söktjänst
    Läsanvisning: Se bibliotekets söktjänst

    Lindstedt Inger
    Talarens hantverk : att göra framgångsrika presentationer
    1. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2015 : 220 s. :
    ISBN: 9789144096667
    Se Umeå UB:s söktjänst

    Förståelse, beskrivning och förklaring : introduktion till samhällsvetenskaplig metod för hälsovård och socialt arbete
    Jacobsen Dag Ingvar, Järvå Håkan, Wallin Bitte
    2., uppdaterade och utök. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2012 : 327 s. :
    ISBN: 978-91-44-08142-7
    Se Umeå UB:s söktjänst

    God forskningssed
    Reviderad utgåva : Stockholm : Vetenskapsrådet : 2017 : 82 s. :
    Fritt tillgänglig via Vetenskapsrådet
    ISBN: 978-91-7307-352-3
    Se Umeå UB:s söktjänst

    Kvantitativ metod

    Ejlertsson Göran
    Enkäten i praktiken : en handbok i enkätmetodik
    3. [rev.] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2014 : 163 s. :
    ISBN: 9789144101637
    Se Umeå UB:s söktjänst
    Läsanvisning: Se bibliotekets söktjänst

    Ejlertsson Göran
    Statistik för hälsovetenskaperna
    Tredje upplagan : Lund : Studentlitteratur : [2019] : 279 sidor :
    ISBN: 9789144122694
    Se Umeå UB:s söktjänst
    Läsanvisning: Se bibliotekets söktjänst

    Introduktion till SPSS
    Institutionen för kost- och måltidsvetenskap :
    Läsanvisning: Senaste versionen (43 sid)

    Enkätboken
    Trost Jan, Hultåker Oscar
    5., [moderniserade och rev.] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2016 : 178 s. :
    ISBN: 9789144115450
    Se Umeå UB:s söktjänst
    Läsanvisning: Se bibliotekets söktjänst

    Wahlgren Lars
    SPSS steg för steg
    3. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2012 : 198 s. :
    ISBN: 978-91-44-08340-7
    Se Umeå UB:s söktjänst

    Field Andy P.
    Discovering statistics using IBM SPSS statistics
    5. ed. : 2018 : 1070 sidor :
    ISBN: 9781526419521
    Se Umeå UB:s söktjänst

    Kvalitativ metod

    Forskningsintervjun : tekniker och genomförande
    Gillham Bill, Jamison Gromark Emily
    1. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2008 : 229 s. :
    ISBN: 978-91-44-04012-7
    Se Umeå UB:s söktjänst
    Läsanvisning: Se bibliotekets söktjänst

    Wibeck Victoria
    Fokusgrupper : om fokuserade gruppintervjuer som undersökningsmetod
    2., uppdaterade och utök. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2010 : 178 s. :
    ISBN: 978-91-44-05856-6
    Se Umeå UB:s söktjänst
    Läsanvisning: Se bibliotekets söktjänst

    Trost Jan
    Kvalitativa intervjuer
    4., [omarb.] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2010 : 165 s. :
    ISBN: 978-91-44-06216-7
    Se Umeå UB:s söktjänst
    Läsanvisning: Se bibliotekets söktjänst

    Kostundersökningsmetodik

    Nygren Charlotte
    Forskning om kost och hälsa. Att tolka och förstå vetenskapen
    Inst för kostvetenskap : 2015 :
    Elektronisk version

    Perspective: An Extension of the STROBE Statement for Observational Studies in Nutritional Epidemiology (STROBE-nut) : Explanation and Elaboration
    Hörnell Agneta, Berg Christina, Forsum Elisabet, Larsson Christel, Sonestedt Emily, Akesson Agneta, Lachat Carl, Hawwash Dana, Kolsteren Patrick, Byrnes Graham, De Keyzer Willem, Van Camp John, Cade Janet E., Greenwood Darren C., Slimani Nadia, Cevallos Myriam, Egger Matthias, Huybrechts Inge, Wirfalt Elisabet
    AMER SOC NUTRITION-ASN : 2017 :
    http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:umu:diva-140047

    Dessutom finns följande resurs i Cambro: Inspelad föreläsning kring kvalitativ metod, enkätundersökningar, vetenskapligt skrivande och SPSS