"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Laboratoriepraktik, 39 hp

Engelskt namn: Dental Laboratory Practice

Denna kursplan gäller: 2007-09-10 till 2007-09-16 (nyare version av kursplanen finns)

Kurskod: 3OT050

Högskolepoäng: 39

Utbildningsnivå: Grundnivå

Huvudområden och successiv fördjupning: Tandteknik: Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav

Betygsskala: Tvågradig skala

Ansvarig institution: Institutionen för odontologi: Tandteknikerprogrammet

Beslutad av: Programkommittén för odontologiska utbildningar, 2008-05-19

Reviderad av: Programrådet för odontologiska program, 2011-09-06

Innehåll

Laboratoriepraktiken är förlagd externt till tandtekniskt laboratorium, privat eller inom folktandvården, där studenter under handledning skall utföra olika typer av vanligen förekommande tandtekniska arbeten. Praktiken sker i stor utsträckning på annan ort än studieorten. Praktikplats sökes av den studerande själv.

Förväntade studieresultat

Efter genomgången kurs skall den studerande ha tillägnat sig: kunskaper om ett tandtekniskt laboratoriums allmänna funktion och organisation färdighet att utföra olika typer av vanligen förekommande tandtekniska arbeten visa förmåga till ett professionellt förhållningssätt insikt om betydelsen av lagarbete och samverkan med andra yrkesgrupper

Behörighetskrav

Univ: Den studerande ska inom tandteknikerprogrammet inför laboratoriepraktiken vara godkänd i samtliga kurser och kursmoment som föregår kursen med undantag för examensarbetet.

Undervisningens upplägg

Undervisningen bedrivs genom att de studerande under tandteknikers handledning utför tandtekniskt arbete. Tjänstgöringen är obligatorisk.

Examination

Handledare bedömer kontinuerligt samtliga arbeten. Redovisning av utförda arbeten sker fortlöpande till kursansvarig. Vidare sker examinationen genom en utvärdering två gånger under praktiken, men även via inlägg i en blogg där den studerande berättar om arbetet på laboratoriet. Efter avslutad praktik ger den studerande en presentation av minst ett patientfall från praktiken. Betygsskalan består av betygen Underkänd och Godkänd. Krav för godkänd kurs: arbete på tandtekniskt laboratorium med framställning av arbeten godtagbara för patient. Den studerande ska uppvisa ett professionellt förhållningssätt. Begränsning av praktisk tjänstgöring: Studerande som inte uppnått erforderliga praktiska kunskaper kan ansöka om förnyad laboratoriepraktikperiod. Ansökan tillsänds programrådet för odontologiska program. Studerande som beviljats en förnyad praktikperiod och som därefter underkänts erhåller ingen ytterligare kursplats för praktisk träning. För mer information, se utbildningsplanen. Tillgodoräknande Prövning huruvida en tidigare utbildning eller verksamhet (helt eller delvis) kan godtas för tillgodoräknande ankommer på fakultetsnämnden, eller det organ som fått nämndens delegation, i samråd med kursansvarig. Beslut om tillgodoräknande av kurs kan överklagas.

Litteratur

Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen. Kontakta aktuell institution.