Hoppa direkt till innehållet

Välkomstmässa 2017

Passa på att få koll på vad Umeå universitet och Umeå har att erbjuda dig som är nybliven student. Kom på vår välkomstmässa som anordnas den 7 september.

Välkomstmässa

På mässan deltar ca 150 utställare från universitetet, kommunen, företag och föreningar. Varmt välkommen att komma och botanisera i Umeås utbud för studenter!

Datum: 7 september 2017
Tid: 10:00 - 14:30
Plats: Universum

Välkomsmässan vänder sig till dig som är nybliven student, till allmänhet och anställda vid universitetet.

Du bestämmer artisten, rösta på din favorit!

Välj mellan tre Umeå-artister, vinnaren kliver upp på scenen på Välkomstmässan den 7 september kl. 12.00.

 • Cleo
 • Olof Wretling & Algesten
 • Sofia Jannok

Rösta här!

Mer om artisterna

 • Sofia Jannok

  Med två Grammisnomineringar i ryggen och det hyllade fjärde albumet ORDA – This Is My Land, har Sofia Jannok visat att snölejoninnan från norr är här för att stanna. Musiken andas dansgolv, powerjojk och tunga statements.

  Sofia Jannoks vida röst påminner om stolt urkraft som spänner över dynamiska landskap. Oavsett om det är jojk på samiska, pop på engelska eller spoken word på svenska så äger Sofia både soundet och musikens tydliga budskap.

  Sofia Jannoks hemsida

  Irene official video

  Snölejoninna official video

   

  Fäll ihop
 • Olof Wretling & Algesten - utdrag ur Diagnoserna i mitt liv

  Olof Wretling (Mammas Nya Kille, Klungan) är en av landets populäraste komiker och berättare. Han har röstats fram som värd för Vinter i P1 inte mindre än fem gånger. "Diagnoserna i mitt liv" är en komisk berättarföreställning om vad som anses normalt och inte och vårt behov att diagnostisera varandra. Efter sex utsålda föreställningar i Stockholm är det nu klart att Olof Wretling åker på turné i höst.

  – Jag hade aldrig kunnat drömma om att mina diagnoser skulle bli så populära. Nu fattas det bara att jag får vara med i 'Fråga doktorn', en dröm för alla oss hypokondriker, hälsar Olof.

  "Diagnoserna i mitt liv" är en liveversion av hans hyllade Vinter i P1-program. Allt började då Olof fyllde 40 och bestämde sig för att begära ut sin patientjournal. Han såg framför sig att det skulle komma några A4. Men så började stora bruna vadderade kuvert dimpa ned i brevlådan. Från vårdcentralen ringde de och undrade om han verkligen ville ha alla journaler utskrivna. Och jo, det ville han ...

  Med sig på scen har han musikern Jakob Nyström (Algesten, Isolation Years) som specialskrivit musiken till föreställningen. Lagom till turnépremiären av kommer också en ny Algesten-skiva med sångerna från föreställningen.

  Diagnoserna i mitt liv, trailer av Blixten

  Diagnoserna i mitt liv, trailer 1

  Diagnoserna i mitt liv, Nyhetsmorgon TV

  Fäll ihop
 • Cleo och Broke ´N Tipsy

  Cleo. Svenska rappens mamma. Med dryga 10 år på hiphop-scenen har hon gjort musik med artister som Linda Pira, Adam Tensta, Alina Devecerski, Looptroop Rockers, Kristin Amparo, Syster Sol, Mwuana och Trainspotters.
  2015 vann hon titeln "Årets Liveakt" på Kingsizegalan och året efter "Årets Live" på Manifestgalan. Hon stod även nominerad till "Guldmicken" på P3 Guld-galan 2015.
  "Nathalie Missaoui är född att stå på scenen – med allt vad det innebär (...) Jag ska villigt erkänna att detta var de bästa 90 minuterna jag har sett. Och kanske den bästa svenskahiphopspelning jag har upplevt i mitt liv hittills." - Recension i Kingsizemagazine 2015.
  Första EP kom 2007 och följdes upp av debutalbumet 2011 och den prisbelönade EP:n "Vem E Han" tillsammans med Kristin Amparo 2014. Däremellan har hon släppt flertalet singlar. I Maj kom första solo EPn "Vi Har Sagt Allt" även den producerad av Broke 'N Tipsy.

  Vi har sagt allt, Officiell video

  Vandraren, TV 4

  Cleo, Facebook

  Fäll ihop

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen