Hoppa direkt till innehållet
printicon

Vanliga frågor och svar

Här finner du svar på vanliga frågor som rör antagningsbesked, bostad, användaruppgifter och mycket mera. Finns inte din fråga med kan du alltid ringa till Infocenter. Telefon: 090-786 50 00.

Kontakt för olika frågor

Antagningsbesked och välkomstbrev

Hitta bostad

Användarkonto och IT-tjänster

Studentstad och sociala aktiviteter

 • Vad är och hur går "inspark, nolle-p, phösare" till?

  På de flesta program arrangerar tidigare programstudenter en mottagning vid terminsstarten för nybörjarna på programmet. Mottagningen går under olika namn, som "inspark", "nolleperiod" eller "phösare". Den innebär en rad olika aktiviteter för teambuilding, lära känna varandra och lära känna studentstaden Umeå och campus. Allt är frivilligt och aktiviteterna är väldigt populära att delta i. Om ditt program brukar ordna med mottagning för nya studenter så får du veta mer om det under första veckan.

  Fäll ihop
 • Hur är Umeå som studentstad?

  Här i Umeå finns alla nyanser. Från snörika vintrar till soliga sommardagar, från kust och hav till djupa skogar, från pulserande stadsliv till knäpptysta norrskensnätter. Men framförallt ryms här drygt 120 000 människor som tillsammans sätter färg på staden. Umeå universitet har ett samlat campus och här finns Europas största sportcenter, Iksu.

  Därför Umeå!

  Kika gärna in på visitumea.se och se vad som är på gång i Umeåregionen

  Fäll ihop

Reservplats och sen anmälan

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen