Hoppa direkt till innehållet
printicon

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ

Arkitektprogrammet

Vi hälsar dig varmt välkommen till Arkitektprogrammet och hoppas att du ska få en mycket givande studietid här i Umeå! Inledningsvis vill vi påminna dig om att tacka ja till din studieplats på Antagning.se innan svarstiden går ut, för att du ska behålla din studieplats. Har du frågor eller funderingar får du gärna kontakta oss. Du hittar våra kontaktuppgifter i slutet av det här brevet.

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej till din studieplats

  Är du antagen till utbildningen, men inte längre intresserad av din studieplats? Då är det viktigt att du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast själv via Mina sidor på Antagning.se.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på programmet

  Innan du kan börja dina studier behöver du registrera dig på programmets kurser i Portalen. Registrering i portalen är öppen från den 22 augusti till den 29 augusti. Om du inte har registrerat dig i Portalen senast den 29 augusti förlorar du din plats på programmet.

  Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till vår studieadministratör Adrian Löwander innan sista dag för registrering.
  För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt Umu-id, se längre ned. Du loggar in i portalen Cambro med ditt aktiverade Umu-id.

  Fäll ihop
 • 3. Börja programmet

  Måndag 28 augusti 2017

  Tid: Kl 09.00

  Plats: Teatern, Arkitekthögskolan

  Fäll ihop

Om programmet

 • Programmets/kursens upplägg

  Arkitektprogammet vid Umeå universitet är en femårig utbildning som leder till en arkitektexamen. Undervisningen är till stor del projektbaserad och syftar till att integrera teoretiskt och vetenskaplig kunskap med processorienterat och konstnärligt undersökande. Hållbarhet och resursmedvetenhet, liksom experimenterande i fullskaligt byggande, är viktiga inslag i utbildningen.

  Utbildningen består i huvudsak av projektarbete med handledning, i grupp eller individuellt. Kurser i arkitekturteori, arkitekturhistoria och teknologi kombineras med projektarbete och löper parallellt under terminerna. Många föreläsningar ges av internationellt yrkesverksamma arkitekter, konstnärer och forskare.

  Under utbildningen kommer du att spendera en stor del av din studietid i din studio på skolan. Några veckor in på terminen kommer du att tilldelas en egen arbetsplats. På Arkitekthögskolan finns även trädverkstad, laserskärare, 3D-skrivare och datorsal.

  Fäll ihop
 • Programstart - Vertikal workshop

  Under terminens första två veckor kommer du att arbeta i projekt tillsammans med studenter från alla årskurser på arkitektutbildningen. Temat kommer att vara "social hållbarhet" som vi utforskar genom ett antal föreläsningar och undersökningar på olika platser runt om i Umeå. Under dessa två veckor kommer du även att få viktig information om dina programstudier och en chans att lära känna de andra studenterna på programmet.

  Programmet startar med en gemensam introduktion och välkomsttal från rektor Ana Betancour den 28 augusti kl. 09:00 i Teatern på Arkitekthögskolan.
  Gruppindelning och temat för den vertikala workshopen presenteras i samband med introduktionen. Om du inte har möjlighet att delta vid introduktionstillfället måste du meddela vår studieadministratör Adrian Löwander senast den 21 augusti.

  Fäll ihop
 • Material för dina kommande studier

  Ett antal datorer finns tillgängliga på skolan men vår erfarenhet är att de flesta arkitektstudenter får stor nytta av att ha tillgång till en egen dator en bit in i utbildningen. Andra verktyg och material som du kan komma att behöva i din utbildning går vi närmare in på vid kursstart. Det kan emellertid vara en god ide att ta med egna pennor, sax, linjal och dylikt redan till de första dagarna. Det kan även vara bra att känna till att ungefär motsvarande belopp som på andra utbildningar går till kurslitteratur, hos
  oss fördelas över terminen till både studieresor, material, verktyg och litteratur.

  Schemat för den inledande perioden på programmet, hittar du på vår websida. Där hittar du också länkar till mer information om både Arkitekthögskolan och Arkitektprogrammet.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera Umu-id (användarkonto)

  Som student kommer du att behöva ett Umu-id (användarkonto) för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  Om du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Jag vill veta mer om Umu-id.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att aktivera ditt konto eller logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

   

  Ungefär en vecka efter att du har aktiverat ditt användarkonto kommer du att få ett mejl med information om hur du beställer Umu-kortet. Det kommer till din studentmejl, så kom ihåg att testa att logga in där så att du vet att det fungerar.

  Jag vill veta mer om Umu-kortet

  Fäll ihop
 • Välkomstmässa för alla

  Save the date! Välkomstmässan – ett perfekt tillfälle för dig att få koll på vad universitetet och Umeå kan erbjuda. På plats finns utställare som ger tips kring bostad, extrajobb, nöje och föreningsliv. Dessutom blir det uppträdanden och tävlingar. Och mycket mer.

  När: Torsdag 6 september 2018
  Tid: Klockan 10.00 - 15.00

  Fäll ihop
 • Gå med i en studentkår!

  Hos oss finns tre studentkårer – Umeå studentkår, Umeå naturvetar- och teknologkår och Umeå medicinska studentkår. Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation.

  Gå med i en studentkår du också!

  Fäll ihop
 • Studentwebben

  Allt du behöver på ett och samma ställe. Här hittar du ditt schema, din lärplattform, kollar studentmejlen eller loggar in i Portalen. Här finns även information om bland annat service på campus och hur du bokar grupprum.

   

  Ja, jag vill kolla in studentwebben

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen