Hoppa direkt till innehållet
printicon

Målet har alltid varit att bli barnmorska

Jessica läser barnmorskeprogrammet 1,5 år på distans, helfart. Hon har ända sedan hon började inom vården haft som mål att bli barnmorska. Efter hon blev klar sjuksköterska har hon arbetat 5 år på Norrlands universitetssjukhus.

Hur fungerar studierna?
Vi träffas 1 vecka/kurs och då har vi examinationer, seminarier och föreläsningar. Vissa seminarier har vi även de veckor vi inte träffas via adobe connect. All verksamhetsförlagd utbildning ligger i norra regionen. Om man inte kommer från Umeå och vill ha VFU i en annan del av Sverige kan man ordna det själv. Under de praktiska övningarna vi har på KTC (klinisk tränings centrum) så får vi träna på dockor, mycket teknik. Sen blir det alltid annorlunda när vi undersöker patienter i verkligheten på VFU. Vi får träna på "riktiga gravida kvinnor" på KTC men önskar att vi kunde få mer träning på "riktiga" gynundersökningar.

Hur är det att studera via internet?
Så länge man har disciplin fungerar det bra, det är mycket studier och många uppgifter i varje kurs.

Hur är dina klasskamrater?
Vi fick jättebra sammanhållning direkt, varje gång vi träffas passar vi på att äta lunch tillsammans. Vi startade en facebook grupp direkt så det blev lätt att hålla kontakten även när vi inte är på universitetet.

Vad tycker du om Umeå som studentstad?
Umeå är en vänlig studentstad, staden tar hänsyn till att det är en studentstad, mycket studentrabatter och engagemang, det händer mycket hela tiden så det finns alltid något att göra. Det finns något för alla både inom kultur och idrott.

Hur hittade du bostad?
Via Bostaden, letade via nätet. Vi sökte en 3:a och det är nog lättare att få tag på än 1:or och 2:or.

Vad gör du på fritiden?
Umgås med familjen, tränar och reser en del.

Hur ser framtiden ut?
Mycket ljus, jag har fått fast jobb på kvinnokliniken, Norrlands universitetssjukhus, och börjar så fort studierna är klar. Jag hoppas att jag blir kvar där länge

Namn
Jessica Karlsson
Varifrån kommer du?
Stockholm
Var bor du?
Umeå
Fritidsintressen
Umgås med familjen, tränar och reser en del.