Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 20 oktober 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Vill jobba både med människor och IT

Brenda Lebel är inne på sin sjätte termin på Beteendevetenskapliga programmet med inriktning mot IT-miljöer. Just nu sitter hon och skriver C-uppsats och om ett par månader tar hon kandidatexamen.

Brenda är uppvuxen i Norrtälje men bodde och arbetade i Stockholm, när hon för snart tre år sedan bestämde sig för att flytta till Umeå, för att läsa Beteendevetenskapliga programmet med inriktning mot IT-miljöer (BIT). Valet av utbildning var inte helt lätt, men intresset för människor och beteende fick henne att hoppa på programmet och flytta till Umeå.
– Jag visste att jag ville plugga något som har med människor att göra, så jag började  googla utbildningar inom beteendevetenskap. Till slut stod det mellan en utbildning i Uppsala och den här. Jag valde Umeå eftersom att jag inte ville bo så nära mitt hem och inriktningen mot IT-miljöer lät väldigt spännande. Till en början kände Brenda att utbildningen hade lite väl mycket fokus på IT, men efter en termin  och fler kurser inriktade på beteendevetenskap visste Brenda att BIT var rätt för henne.
– Jag var lite osäker i början och jag hade svårt att se den röda tråden i allt, men nu i efterhand gör jag det. Jag är verkligen glad att jag började på utbildningen, IT-delen har vuxit i mina ögon och idag finns det inte på världskartan att IT inte ska ingå i mitt framtida yrke.

Aktiviteter utanför studierna

Som student finns det många aktiviteter att testa och utöva, Brenda själv gillar träning och har utövat olika aktiviteter under sin tid i Umeå.
– Som de flesta studenter tränar jag på IKSU på min fritid. Det finns mycket att hitta på i Umeå, jag har bland annat dansat salsa och gått kurs i tennis. Utbudet är stort och är man en friluftsperson skulle jag verkligen rekommendera Umeå som stad.

Visa framfötter och engagemang

Förutom att träna på IKSU på sin fritid är Brenda aktiv inom BIT-föreningens arrangemangsutskott och utbildningsutskott. Att engagera sig utanför studierna är något hon rekommenderar andra att göra.
– Ett tips till alla som tänkt läsa BIT är att våga visa framfötterna och engagera sig, det kommer att ge mycket erfarenhet, kontakter och meriter att lägga till i CVt. Det finns många föreningar och annat man kan engagera sig i som student. Under utbildningen jobbar vi dessutom mycket mot olika företag, så att ta vara på de kontakterna är ju verkligen smart.

Bra sammanhållning i klassen

Brenda som läser tredje året på BIT har 24 klasskamrater, vilket hon tycker är skönt. Det är bra sammanhållning i klassen och det tror hon beror på att de inte är så många. Något annat Brenda trivs med är lärarna och hon tycker att det är kul med så många återkommande lärare, då man hinner bygga en relation till dem.
Nu är det bara ett par månader kvar tills Brenda tar examen och hon är inte helt hundra på vad hon vill göra härnäst.
– Jag vet inte exakt vad jag ska göra efter examen, jag funderar på att läsa en master inom IT management, men vi får se vad som händer. Jag har några krokar ute, men just nu är det mest fokus på C-uppsatsen, säger Brenda.