Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Intresset för IT växte fram under programmet

Felicia Dahl Karlsson går andra året på beteendevetenskapliga programmet med inriktning mot IT-miljöer, ofta förkortat BIT. Hon är intresserad av psykologi och ville gärna läsa något som hade med människor att göra, och sökte till BIT eftersom hon tänkte att beteendevetenskap verkade intressant.

– Programmet är mycket bättre än jag hade trott! Jag var lite nervös inför själva IT-delen och tänkte att det skulle handla mycket om programmering och sådant, men jag insåg att det handlar mer om hur människor fungerar tillsammans med IT och det är väldigt intressant, säger Felicia.

För Felicia har intresset för IT och teknik vuxit fram under tiden på programmet. Alla studenter väljer ett ämne att fördjupa sig i under termin 5, och från att ha varit inne på att läsa psykologi har Felicia nu tänkt om.

– Nu vill jag gärna läsa mer informatik istället. Det är helt annorlunda mot vad jag tänkte när jag började, säger hon.

Vill jobba med verksamhetsutveckling

En vanlig fråga innan man börjar studera är vad man kan jobba med efter utbildningen. Felicia vill jobba med verksamhetsutveckling, till exempel hur man kan ta in digitala verktyg i organisationer för att förbättra eller effektivisera olika processer. Hon poängterar också att man kan behöva förklara vad det är man kan för potentiella arbetsgivare.

”Det är mycket studentliv i Umeå”

Vid sidan av studierna jobbar Felicia på universitetsbiblioteket med IT-support och en del IT-pedagogik. Hon är också engagerad i programmets studentförening, som bland annat planerar olika sociala aktiviteter och aktiviteter kopplade till arbetsmarknaden.

– Just nu jobbar vi med en inspirationsdag där vi har bjudit in tidigare studenter som får berätta om vad de gör idag, och några olika företag som kan vara potentiella arbetsgivare. Det finns mycket studentliv i Umeå, men även om man inte vill vara en del av det så finns det mycket annat att göra här också, säger Felicia.