Hoppa direkt till innehållet
printicon

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ

Beteendevetenskapliga programmet med inriktning mot IT-miljöer

Du är antagen till Beteendevetenskapliga programmet med inriktning mot IT-miljöer  (BIT), men innan du kan börja måste du göra några saker innan kursstart. Här får du veta vad du måste göra samt hur och när. Du kan även läsa lite mer om programmet, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så kan du höra av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan. Vi ses i augusti!

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej till din studieplats

  Är du antagen till utbildningen, men inte längre intresserad av din studieplats? Då är det viktigt att du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast själv via Mina sidor på Antagning.se.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på programmet

  När du har tackat ja till din plats måste du registrera dig på programmet vilket sker i samband med introduktionen på första dagen.

  Vet du att du inte har möjlighet att närvara vid introduktionstillfället måste du anmäla det till oss i förväg, annars riskerar du att förlora din plats. Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan närvara vid introduktionstillfället måste du kontakta oss så fort som möjligt för att behålla din plats på programmet. Se kontaktuppgifter i slutet av välkomstbrevet.

  Fäll ihop
 • 3. Börja programmet

  Programmet startar med kursen Informationssystem, se kursen under ditt program på Informatiks hemsida.

  På kurswebbsidan (följ länken för schemat) finner du information om kursplan, kurslitteratur, schema med mera. Notera att vissa förändringar i schemat kan komma att ske under augusti. Mer detaljerad information om innehållet i respektive undervisningspass får du vid kursens start. Ett tips är att införskaffa kurslitteraturen i god tid.

  Vi som arbetar med BIT-programmet vill med detta brev hälsa dig varmt välkommen till utbildningen och hoppas att du ska få en mycket givande studietid här i Umeå!

  Fäll ihop

Om programmet

 • Programmets upplägg

  Räkna med att det pågår undervisning och/eller andra aktiviteter i stort sett hela dagarna under den första veckan. Du kommer att börja läsa kursen Informationssystem som inleds med kursmomentet Samhällets digitalisering.

  Utbildningen består av en kombination av kurser i ämnena informatik, pedagogik, psykologi och sociologi. Programmet ger ett brett perspektiv på samspelet mellan människa och informationsteknik, särskilt i förändringsprocesser.

   

  Fäll ihop
 • Information från studentföreningen

  Hejsan!

  Vad roligt att du har kommit in på det Beteendevetenskapliga programmet med inriktning mot IT-miljöer! I höst kommer vi att hålla i en inspark då ni får chansen att lära känna varandra.

  Vi ses vid fontänen vid Universum söndagen den 27/8 klockan 18.00! Detta blir bara början av en riktigt grym tid!

  Generalerna hör av sig innan terminen börjar och vid eventuella frågor kan du kontakta dem. Kika in på http://insparkbit.blo.gg/ för vidare info!

  /Generalerna med faddrar

  Fäll ihop
 • Kontaktinformation

  Programsamordnare:
  Mikael Söderström
  mikael.soderstrom@umu.se

  Momentansvarig på första kursen:
  Per-Olof Ågren
  per-olof.agren@umu.se

  Studievägledare:
  studievagledning@informatik.umu.se

  Studieadministratör:
  studentsupport@informatik.umu.se

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera Umu-id (användarkonto)

  Som student kommer du att behöva ett Umu-id (användarkonto) för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  Om du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Jag vill veta mer om Umu-id.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att aktivera ditt konto eller logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

   

  Ungefär en vecka efter att du har aktiverat ditt användarkonto kommer du att få ett mejl med information om hur du beställer Umu-kortet. Det kommer till din studentmejl, så kom ihåg att testa att logga in där så att du vet att det fungerar.

  Jag vill veta mer om Umu-kortet

  Fäll ihop
 • Välkomstmässa för alla

  Save the date! Välkomstmässan – ett perfekt tillfälle för dig att få koll på vad universitetet och Umeå kan erbjuda. På plats finns utställare som ger tips kring bostad, extrajobb, nöje och föreningsliv. Dessutom blir det uppträdanden och tävlingar. Och mycket mer.

  När: Torsdag 6 september 2018
  Tid: Klockan 10.00 - 15.00

  Fäll ihop
 • Gå med i en studentkår!

  Hos oss finns tre studentkårer – Umeå studentkår, Umeå naturvetar- och teknologkår och Umeå medicinska studentkår. Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation.

  Gå med i en studentkår du också!

  Fäll ihop
 • Studentwebben

  Allt du behöver på ett och samma ställe. Här hittar du ditt schema, din lärplattform, kollar studentmejlen eller loggar in i Portalen. Här finns även information om bland annat service på campus och hur du bokar grupprum.

   

  Ja, jag vill kolla in studentwebben

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen